Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

JAK ZMOSTKOWAĆ FIRSTA FA-4403 Mos Fet 1800W 4 kanałowy??

PawełKarbowniczek 05 Jun 2007 21:36 13571 8
    PawełKarbowniczek
    Level 10  
    Witam:D
    Posiadam wzmacniacz First Austria FA-4403 Mos Fet 1800W
    4-ro kanałowy i chciałbym sie dowiedzieć jak go z mostkować bo chcę do niego podłączyć Subwoofer o mocy 400W:D Bardzo prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.:D:D:?::?:

Dołączam zdjęcie mojego wzmacniacza:D
    gwaltek
    Level 11  
    :| ktoś to kupił ... bez urazy ...
    hmmm na moje mało sprawne oko to wszystko masz opisane tylko nie dasz rady zmostkować 4 kanałów w 1... najwyżej możesz zrobić z 4-2...
    ewentualnie bedziesz używał tylko jednej "połowy" wzmaka...
    IrekKo
    Level 32  
    Raczej go nie zmostkujesz. W każdym razie nie w prosty sposób.
    Musisz go rozkręcić i zrobić zdjęcie wnętrza, wtedy można będzie ocenić na 90% czy da sie go zmostkować.
    markopololop
    Level 19  
    Aby się dowiedzieć czy można go zmostkować trzeba znaleźć schemat budowy końcówki mocy. Jeśli wzmacniacz pośada już budowę mostkową to lipa i nie da rady już zmostkować a jeśli nie to zmostkujesz ale z 4 kanałów na 2
    grarmi
    Level 14  
    To jest po prostu smieszne 1800 Watt :D, w rzczywiostosci ona ma 4x25 watt rms. Jka masz mozliwosc to sprzedaj komus ten WZMACNIACZ, mailem juz jeden wynalazek tej firmy i nawet nie bede sie wypowiadal na jego temat.
    seba_x
    Level 31  
    1800wat w tym wzmacniaczu wytwarzane jest przez potężne scalone wzmacniacze typu TA8210AH , zasilane z 12v bez zbędnych przetwornic , cud techniki daleko-wschodniej ;-)
    PawełKarbowniczek
    Level 10  
    Musi mi narazie starczyć taki :D

Dodano po 53 [sekundy]:

Niech mi ktoś jeszcze wytłmaczy czym sie różni moc w RMS a nie w RMS :)
    tzok
    Moderator of Cars
    Moc RMS to ciągła moc czynna oddawana na obciążeniu a moc PMPO to parmaetr wzięty z kosmosu ;) teoretycznie jest to moc jaką wzmacniacz może oddać na zwarciu w impulsie.
    ige
    Level 35  
    niewiem po co taki wzmacniacz wogle kupowac skoro moc jaka posiada jest taka sama jak w przypadku dobrego radia samochodowego,mozliwosci mostkowania niema bo on juz pracuje w mostku