Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

polar cz 340

Loccos 06 Cze 2007 08:33 2679 8
  • #1 06 Cze 2007 08:33
    Loccos
    Poziom 11  

    Witam
    Mam mały problem podczas przeprowadzki urwał sie górny panel lodówki i rozłączyły sie wszystkie przewody może ktoś wie jak to poprawnie podłączyć
    metodą prób i błędów udało mi sie już uruchomić lodówkę ale diody się nie palą tak jak trzeba wolał bym mieć oczywiście też pewność że wszystko jest dobrze podłączone.Chodzi mi o połączenie przewodów do termostatu i przedniego panelu (czarny , brązowy, czerwony i niebieski przewód) z góry dziękuje za pomoc.

    0 8
  • #2 06 Cze 2007 10:28
    jmk
    Poziom 28  

    Jeśli termostat ma trzy różne końcówki + masa ( ma ją każdy)- wtedy brąz na 6, czarny na 4 ,czerwony na 3 a niebieski do wspólnego dla lampek- nie do termostatu!!!, jeśli ma 2 końcówki różne ( nie ma 6) , to brąz i czerwony na 3.

    0
  • #3 06 Cze 2007 13:38
    artaa
    Poziom 43  

    jmk napisał:
    Jeśli termostat ma trzy różne końcówki + masa ( ma ją każdy)- wtedy brąz na 6, czarny na 4 ,czerwony na 3 a niebieski do wspólnego dla lampek- nie do termostatu!!!, jeśli ma 2 końcówki różne ( nie ma 6) , to brąz i czerwony na 3.


    pytanie
    czy wiesz jak przełączyć przewody aby zielona lampka w CZ zapalała się tylko podczas pracy agregatu a nie standardowo cały czas?

    0
  • #4 06 Cze 2007 14:09
    eeban
    Specjalista AGD

    artaa napisał:
    jmk napisał:
    Jeśli termostat ma trzy różne końcówki + masa ( ma ją każdy)- wtedy brąz na 6, czarny na 4 ,czerwony na 3 a niebieski do wspólnego dla lampek- nie do termostatu!!!, jeśli ma 2 końcówki różne ( nie ma 6) , to brąz i czerwony na 3.


    pytanie
    czy wiesz jak przełączyć przewody aby zielona lampka w CZ zapalała się tylko podczas pracy agregatu a nie standardowo cały czas?


    przełącz przewód pod termostat >>>na czarny

    0
  • #5 06 Cze 2007 14:17
    artaa
    Poziom 43  

    artaa napisał:

    pytanie
    czy wiesz jak przełączyć przewody aby zielona lampka w CZ zapalała się tylko podczas pracy agregatu a nie standardowo cały czas?


    eeban napisał:

    przełącz przewód pod termostat >>>na czarny


    ? można prosić dokładniej :D

    który przewód z którym , połączenia tylko w panelu czy z tyłu lodówki też?

    1
  • #7 06 Cze 2007 14:27
    artaa
    Poziom 43  

    eeban napisał:
    tylko w panelu


    hmm czyli do czarnego ( 4) który dochodzi do panelu mam podłączyć dodatkowy kabelek i zasilić zieloną lampkę, a przewód obecnie ją zasilajacy to... ? czy inaczej?

    0
  • #8 06 Cze 2007 14:31
    eeban
    Specjalista AGD

    artaa napisał:
    eeban napisał:
    tylko w panelu


    hmm czyli do czarnego ( 4) który dochodzi do panelu mam podłączyć dodatkowy kabelek i zasilić zieloną lampkę, a przewód obecnie ją zasilajacy to... ? czy inaczej?

    odłączyć :D

    0
  • #9 06 Cze 2007 14:34
    artaa
    Poziom 43  

    eeban napisał:
    artaa napisał:
    eeban napisał:
    tylko w panelu


    hmm czyli do czarnego ( 4) który dochodzi do panelu mam podłączyć dodatkowy kabelek i zasilić zieloną lampkę, a przewód obecnie ją zasilajacy to... ? czy inaczej?

    odłączyć :D


    :D jesteś mistrzem niedomówień :D

    czyli
    1. odłączam przewód koloru ... jakiego ?
    2. od styku 4 z czarnym przewodem, daję kabelek do styku ...?

    0