Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Volvo HU-605 podłączenie problem z radiem

SebaRossi 06 Cze 2007 19:48 2086 0
  • #1 06 Cze 2007 19:48
    SebaRossi
    Poziom 9  

    Witam, przeszukałem posty dot. HU-605, ale nic sensownego nie znalazłem.
    Mam taki oto problem podłączyłem kostki ze starszego typu na nowy do HU-605, podłączyłem wszystkie przewody zgodnie ze schematami. Wszystko działa pięknie poza jednym, radio gra tylko sekundę i później w głośnikach nic nie słychać tylko takie cykliczne "pykanie".
    CD działa - super
    TAPE działa - super
    Radio wyświetla informacje RDS godzinę itp... ale po przełączeniu na radio słychać dzwięk przez sekundę i cisza tylko pykanie. Co to jest???

    Mogę się tylko domyślać że może coś z anteną, ponieważ w aucie miałem zwykłe wejście antenowe DIN, a w radiu HU-605 jest nietypowe, podwójne złącze anteny (system diversity). Może to tu szkopuł pogrzebany ???
    Jak mam przejściówke z DIN na diversity to jest tylko sygnał podłączony w jedno gniazdo a drugie pozostaje wolne - czy tak powinno być? Poniżej widok przejściówki:
    Volvo HU-605 podłączenie problem z radiem

    Pod gniazdo (zielone) nie podłączyłem jeszcze takich przewodów:
    RHEO (podświetlenie)
    SPEED (???)
    TEL (???)
    CAN-H (pewnie pod CAN)
    CAN-L (jak wyżej)
    CT+ (głośnik centralny +)
    CT- (jak wyżej -)

    Poradźcie co to może być? Czy radio uszkodzone?

    1 0