Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

pioneer nowa pal 007a nie chodzi cisza na głosnikach

06 Cze 2007 22:40 1505 10
  • Poziom 15  
    Mam problem padła mi końcówka PAL007A wymieniłem na nową radio działa ale ni ma sygnalu na glosnikach na standby wchodzi 5V co to może byc końcówka nie odpala żadnego sygnalu
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 43  
    Przedzwoń wyjścia z niej do głośników, czy nie ma jakiegoś zwarcia do masy, potem odłącz wejścia i sprawdź czułość. Pozostanie sprawdzenie zasilania i masz pewność czy pracuje czy nie.

    SławeK
  • Poziom 15  
    na wyjściach nie ma zwarcia do masy a na wejściach nie ma żadnego wzbudzenia końcówka była nowa nie wiem co to może być sprawdzałem aplikacje zasilania ok może padł przedwzmacniacz ale powinna mimo to coś sie wzbudzać może była uszkodzona ale jeszcze takiej nie kupiłem jakie napięcie ma byc na standby u mnie jest 5V jest jeszcze cos miedzy masą na kablu kostki a masą na obudowie jest jakas opornosc może poprzepalały sie jakies przepusty na płycie Pozdro.
  • Poziom 15  
    napisz model radia i jakie są napięcia na pall,sprawdż cz masz sygnał na cinch (wy na wzmacniacz)
  • Poziom 15  
    Model radia PIONEER DEH-P3500MP zaraz sprawdzę sygnał na cinch.

    Dodano po 8 [minuty]:

    nie ma sygnału na cinch kompletna cisza coś jeszcze padło
  • Poziom 15  
    prosiłem o napięcia na pall,na (n22 pall) jest mute powinno być napięcie jak nie ma to poszukaj tam gdzieś są tranzystorki ,pewnie jakiś uwalony
  • Poziom 15  
    Na mute jest 4V
  • Poziom 43  
    Trochę mało, 4V to okolica progu włączenia mute. Zobacz dlaczego jest tylko 4V, myślę że powinno być przynajmniej 7-12V.

    SławeK
  • Poziom 15  
    wygląda na brak 8v, włącz antene i szukaj stacji jak wyszuka stacje i będzie rds to 8v jest ok,jeżeli nie to pewnie któryś tranzystorek,zenerka w sys +B
  • Poziom 15  
    Chyba wiem co jest przepalily sie przepusty masy koło gniazda końcówka nie miała masy na wsystkich nogach i chyba poleciała jak zrobilem przepusty to pojawił sie sygnał na cinch jutro dam chyba tańszy zamiennik i zobacze ,a j529 z tą zenerką strzał w dziesiątke padła w B+ 7V jutro napisze czy chodzi ,sygnał dochodzi też na końcówke .
  • Poziom 15  
    Radio chodzi to były przepusty na masie i zenerka na B+ końcówke nową też uwalilo ale dalem zamiennik i teraz ok.Dzięki za rady POZDRAWIAM!!!