logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N70 nie ładuje - jak zidentyfikować uszkodzony bezpiecznik?

adrian846 11 Cze 2007 01:22 3955 5
REKLAMA
  • #1 3972855
    adrian846
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Mam nokie, nie laduje bateri. Oprocz wyrwanego styku w srodku gniazda jest spalony prawdopodobnie bezpiecznik lecz nie mam schematu ani drugiej plytki zeby to sprawdzic. Obok tego bezpiecznika jest cewka i ma przejscie. Mysle , ze to tego wina (bo nie ma przejscia ten bezpiecznik) ale nie mam pewnosci czy to bezpiecznik :(
    Na dole zamieszczam fotke.
    Załączniki:
    • Nokia N70 nie ładuje - jak zidentyfikować uszkodzony bezpiecznik? n70 ladowanie zaznaczone.JPG (93.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3972865
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    po pierwsze popraw pisownię..robienie tyle błędów świadczy o lekceważeniu czytających.
    co do problemu to jest to bezp F2000 o watości 2A i powinien oczywiście mieć przejście.Nim go wymienisz sprawdź ,czy za nim nie ma zwarcia

Moderowany przez oldboy:

Proszę nie wyręczać moderatora, wystarczy zgłosić raport. Należy najpierw popracować nad swoją pisownią.

• REKLAMA
  • #3 3974904
    adrian846
    Poziom 14  
    nie szukaj dziury w calym, jak ci sie nie podoba to zachowaj to dla siebie, to nie jest szkoła zeby oceniac pisownie.

Jest zwarcie między masą a bezpiecznikiem. Czy po drodze ten układ moze byc spalony i czy jak w nokii 6100 pada uem przez ładowanie?

Moderowany przez oldboy:

Regulamin p.10.8

• REKLAMA
  • #4 3975518
    Aaadam
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Za wiele elementów nie masz do sparwdzenia. Bardzo możliwe że to dioda V2000 robi zwarcie lub któryś z kondensatorów za nią. W N70 za ładowanie odpowiada TAHVO. Jeśli elementy które wymieniłem wcześniej są sprawne to zostaje on.
  • REKLAMA
  • #5 3977001
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    adrian846 jesteś już dość długo na elce i szkoda że przez swoją niedbałość i arogancję zaniżasz jej poziom.Tak... nie podoba mi się to i wcale nie mam zamiaru zachowywać tego tylko jak chcesz dla siebie.Nikt tu nie wymaga języka literackiego czy braku prawa do pomyłki ale Twoja reakcja na dość delikatną uwagę pokazuje jaki masz stosunek do tego forum..o regulaminie szkoda wspominać

Moderowany przez oldboy:

Zwracam uwagę na niestosowność pouczania użytkownika. Funkcje porządkowe pełnią moderatorzy i do nich należy zgłaszać wszelkie nieprawidłowości.

• #6 3977519
    adrian846
    Poziom 14  
    Jednak dioda V2000 jest sprawna tak jak ten uklad TAHVO. Zwarcie bylo na szklaku przy cewce wyzej, n70 nadal ładuje.
    pozdrawiam
REKLAMA