Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

linksys wrt54gl + speedtouch 510

11 Cze 2007 13:29 1734 6
  • Poziom 9  
    mam linksysa wrt54gl i modem speed touch ale mam problem gdyz nie moge polaczyc sie z netem. na kilku stronach czytalem ze musze wejsc w easyy setup niestety po zalogowaniu sie na modem mam tylko status info i mozliwosc zmiany hasla zadnych ustawien:/ mial ktos moze podobny problem?
    restartowalem go juz na przycisku a co do telnetu to nawet nie chce sie polaczyc.

    co do mozliwosci konfiguracji modemu wyglada tak:
    http://jacko-83.neostrada.pl/

    bede wdzieczny za kazda pomoc.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nie masz synchronizacji - zgłaszaj problem w TP.
    Ewentualnie sprawdź na innym modemie ADSL.
  • Poziom 9  
    co do synchronizacji to jest na na modemie seagem fast 800 a na tym linku nie ma bo przy wklejanie nie podlaczylem kabla telefonicznego , jak go podlacze to jest synchronizacja ale nadal zadnych ustawien:/

    p.s.
    wkleilem zrzut z podlaczonym modemem i konfiguracja routera
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Ustawiłeś poprawny login i hasło od Neo w ustawieniach PPPoE ?

    Najlepiej załącz screen z tymi ustawieniami.

    Ewentualnie kliknij przycisk connect.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    wygląda na poprawnie ustawione.

    Co jest na zakładce status - stan połączenia i logi.
  • Poziom 9  
    logi zaraz wstawie
    podlaczylem modem do kompa bez routera i dziala baz problemu.
    moze cos zle z ip ustawiam
    Ip modemu 10.0.0.138
    IP routera 192.168.0.1
    IP kompa 192.168.0.2
    p.s.
    a i mam pytanie czy bede mogl ustawic udostepnianie internetu na wi fi i na lanie ?

    Dodano po 2 [godziny] 10 [minuty]:

    ok dodalem logi:

    http://jacko-83.neostrada.pl/

    Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

    juz mam jakis postep
    router widzi polaczenie i w otoczeniu widze brame i nawet dane wyslane i odebrane,
    niestety zadne pingi nie dochodza chociaz jak chce pingowac po DNS-ie to widze adres IP tego adresu wiec polaczenie jest
    no i na zadne strony nie moge wejsc:/

    zamiecilem juz status polaczenia- moze cos z IP skopalem dodam ze modem ma 10.0.0.138 a router jest na linku

    http://jacko-83.neostrada.pl/