Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Computer ControlsComputer Controls
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UPS Fideltronik 650Pro, nie załącza sie ....

14 Jun 2007 10:27 1410 7
  • Level 10  
    Witam mam taki problemik, jezeli jest podłączony pod siec i sie ładuje , wyłącze mu napiecie sieciowe to przełącza sie i na baterie i w sumie jest ok. poza tym, ze nie swieci sie czerwona dioda sybnalizująca prace bateri.
    Jezeli go wyłącze poprzez przycisk 0 i nie podłacze do sieci, aby sie ładował to nie ma mozliwosci uruchomienia go z baterii.(1+start).
    Czyli bez napiecia ładowania go nie uruchomie.
    Napięcie na bateri 26 V.
    Więcej jeszcze dopisze po dokładnym przyglądnięciu.
    [22.06.2021, g.9.00] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Level 10  
    Nikt nie pomoże? Mogę dodać ze nie ma żadnych widocznych uszkodzeń, przepaleń itp. ?
    Może ktos sie juz tym bawił to wie co mu może być?.
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Level 31  
    A jak jest skonfigurowany na switchu z tyłu ? Mam trochę inny model ARES 1000 , ale z nim nie miałem dotąd żadnych problemów . A swoją drogą , to nie przypadkiem w Nowym Sączu jest ulokowany producent tych UPS-ów ?

    Pozdrawiam .
  • Level 10  
    BIGOLSEN wrote:
    A jak jest skonfigurowany na switchu z tyłu ? Mam trochę inny model ARES 1000 , ale z nim nie miałem dotąd żadnych problemów . A swoją drogą , to nie przypadkiem w Nowym Sączu jest ulokowany producent tych UPS-ów ?

    Pozdrawiam .
    ,
    Też miałem ten model i bardzo go chwale ale teraz mam 4 inne a z tym jednym mam problem.
    Powiem ci szczerze, że Optimus, Novitus tak, wezmą je chętnie do naprawy ale producent jest chyba w Suchej Bezkidzkiej, prawda ze niedaleko ale i tak to nie zmieni tego, że nie sa przystępni.
    Swich jest ustawiony dobrze a dla pewności sprawdzony na wszystkich możliwościach. Nie włączę go po prostu z baterii i nie sygnalizuje diodą pracy na baterii choć działa. Pomożecie?
  • Moderator
    Szanowny kolego diablowoland zobowiązuję Cie do poprawy wszystkich swych postów w tym temacie, a zacznij od poprawienia tematu!
    Proszę edytować ostatnie posty i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!

    Ps. Proponuję przed wysłaniem postu nacisnąć przycisk "Pisownia".
  • Level 10  
    Może mi ktoś powie czy płytka drukowana z wszystkimi układami była fabrycznie cięta i przerabiana bo moja jest?
    Ktoś wie co mu może dolegać?
  • Level 32  
    Quote:
    Może mi ktoś powie czy płytka drukowana z wszystkimi układami była fabrycznie cięta i przerabiana bo moja jest?

    A skąd to wywnioskowałeś? Taka procedura nie miała by sensu ekonomicznie.

    Quote:
    toś wie co mu może dolegać?.
    Szwankujący akumulator może?
  • Level 10  
    the_fifth_horseman wrote:
    Quote:
    Może mi ktoś powie czy płytka drukowana z wszystkimi układami była fabrycznie cięta i przerabiana bo moja jest?

    A skąd to wywnioskowałeś? Taka procedura nie miała by sensu ekonomicznie.

    Quote:
    toś wie co mu może dolegać?.
    Szwankujący akumulator może?


    Co do cięcia płytki mam dwa te modele i są one ciete w identyczny sposób z czego da sie wywnioskować, że to moze jakaś pierwsza niedopracowana seria. A akumulatory już wymieniałem z tego działającego i nic to nie zmieniło.