Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z podłączeniem subwoofera do SONY STR-DE675 pomocy!!

14 Cze 2007 15:02 1118 1
  • Poziom 13  
    Witam, zakupiłem ostatnio amplituner soniaka taki jak w opisie z wyjściem na suba aktywnego, posiadałem już wcześniej suba zrobionego z zestawu J-265 i z wzmacniacza 200W , na poprzednim wzmacniaczu sub chodził super. Chciałem go podłaczyć do nowego wzmaka. Na starym wzmacniaczu (robionym przezemnie ) podpinałem suba do wyjść głośników frontowych, gdy podłączyłem go do soniaka to nagle sub zaczął buczeć i nic nie działało oczywiście muzyka grała z amplitunera ale sub tylko buczał. Stwierdziłem ze coś jest nie tak z wyjściem na suba i podłączyłem pod wyjście głośnikowe lecz było to samo. Potem podłączyłem tylko + wejścia z + wyjścia i tak samo buczało. Po podłączeniu minusa nic nie buczało. Zmieniłem więc biegunowość ale dalej to samo. Czy ktoś wie jaka jest przyczyna? proszę o pomoc bo brakuje mi tego basu który dawał ten sub :(:(

    Dodano po 3 [minuty]:

    oto link do schematu filtra aktywnego:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic513723.html

    a tutaj strona z linkiem do dokumentacji wzmacniacza:
    http://www.nikomp.com.pl/opisy/ZEWJ0/ZEWK2010.htm

    Ominąłem przy robieniu filtr i działało wszystko jak należy ale na soniaku nie chce :(

    Dodano po 25 [minuty]:

    HAHAHA no prosze ale ze mnie gapa!!!! wszystko posprawdzałem a tu okazało się ze w gniazdach w subie nie było minusa bo sie uszkodziły :) już działa bardzo fajnie :)
  • Poziom 23  
    To zamknij temat.
    Pozdrawiam Michał.