Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

attiny 2313 + se T630 x bascom

Michał_z1 14 Jun 2007 19:15 1337 3
    Michał_z1
    Level 16  
    witam.
    od kilku dni wertuję różne materiały archiwum elektrody i w innych źródłach, ale niestety nie mam jednoznacznej odpowiedzi na 3 pytania?:
    1. jakiej szybkości użyć do komunikacji attina i se T630
    2. których pinów telefonu użyć do podłączenia RX i TX
    3. czy wogóle sonyericsson T630 można zkomunikować za pomocą komend AT.
    otóż zrobiłem prosty bezpośredni układ połączenia telefonu z attinem przy różnych szybkościach 19200, 57600, 115200 i co 2 sekundy wysłałem polecenie print "AT" zmieniając za każdym razem koncówki połączeń w telefonie z 4 i 5 na 6 i 7 oczekując (monitorując) w hyperterminalu na jakiś sygnał z telefonu, który po wysłaniu komendy "AT" powinen odpowiedzieą "ok" ale niestety nic..........
    a może ten telefon nie ma wbudowanego modemu???
    pozdrawiam.
    Michał_z1
    Level 16  
    Witam ponownie.
    Dziwne że nikt nie zna odpowiedzi na mój post.........a może nie ten dział.....chociaż występuje tam mikrokontroler, tak że mój post trafił na ten dobry dział, no cóż jestem trochę zawiedziony.
    pozdrawiam serdecznie.
    zumek
    Level 39  
    Michał_z1 wrote:
    Witam ponownie.
    Dziwne że nikt nie zna odpowiedzi na mój post....

Może zna , tylko akurat nie ma czasu , by udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi .
    Michał_z1 wrote:
    .....a może nie ten dział.....chociaż występuje tam mikrokontroler, tak że mój post trafił na ten dobry dział

Nie bądź uszczypliwy , bo to Ci na pewno nie pomoże , a wręcz "zaszkodzi" ;)
    Michał_z1 wrote:
    , no cóż jestem trochę zawiedziony.
    pozdrawiam serdecznie.

Ja też jestem zawiedziony :( , ponieważ nie byłeś na tyle ... rezolutny , by skorzystać z wyszukiwarki na forum.
    Zrobiłem to za Ciebie i ...
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic755913.html

Piotrek
    Michał_z1
    Level 16  
    witam ponownie.
    Oczywiście zgadzam się z przedmówcą i przedmówcą przedmówcy i dodam tylko tyle że pin 4 to RX, a pin 5 to TX, a i jeszcze jedno T630 działa również z szybkością 19200.
    Uważam temat za zamknięty.
    pozdrawiam.