Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z klima w ford galaxy

jblack 17 Cze 2007 18:09 5732 9
  • #1 17 Cze 2007 18:09
    jblack
    Poziom 10  

    witam wszystkich mam takie pytanko klimatyzacja mi dziala ale czy jest mozliwosc obnizenia temperatury powietrza na wylotach do kabiny o jakies 2do 4 stopni aktualnie mam okolo10 stopni jest to klimatyzacja manualna jak pisalem to galaxy i by schlodzic wnetrze autka to potrzeba duzo czasu czy znajduje sie jakis czujnik temperatury lub termostak gdzie mozna by bylo ta temperature troszke samodzielnie obnizyc prosze o jakies info lub fotki jesli jest taka mozliwosc:?:

    -1 9
  • #2 17 Cze 2007 18:16
    cardiag
    Poziom 30  

    chłopcze to wszytsko zalezy czy masz klimatronik, czy zwykła klime. Temperatura schładzania zależy od wydajności układu i od ciśnienia przy jakim wyłącza się agregat. Jeśli przeciągniesz torche ciśnienie to będzie na pewno chłodzic duzo wydajniej, ale niepotrrzebnie ucierpi na tym cały układ, duże cisnienie jest baaaaaaardzo "niezdrowe" :)

    0
  • #3 17 Cze 2007 18:23
    jblack
    Poziom 10  

    pisalem ze mam klimatyzacje manualna mialem wczesniej passata i powietrze mialo okolo 5,5-6,5 stopnia a autko bylo o wiele mniejsze a galaxy jest duzooooooooooo wieksze z tad moje pytanie chodzi mi o obnizenie do okolo 7,5-8 stopni nie wiecej wiem ze jak za duze cisnienie to jest nie zdrowe dla ukladu wiec jeszcze raz pytam czy jest taka mozliwosc jesli tak to gdzie ????????????

    Moderowany przez Błażej:

    Klawiatura ci se zacina? Chyba nie, bo nie raczysz wstawić żadnego znaku przystankowego, o poszanowaniu dla innych zasad pisowni nie wspominając.

    0
  • #4 17 Cze 2007 18:25
    cardiag
    Poziom 30  

    mozna pokusic sie o założenie innego czujnika wysokiego ciśnienia. Sprawdzic tez nagrzewnice i klapy od ciepłego powietrza, czy są dokładnie zamknięte.

    0
  • #5 17 Cze 2007 18:46
    jblack
    Poziom 10  

    mialem problem z klapami od cieplego powietrza bo na kompie pokazywal blad ze sie nie dziala poprawnie mam to juz zrobione i z tym jest ok czynnika chlodzacego mam tyle co powinno byc bo byl niedawno napelniany uklad czy jest jakis czujnik na parowniku ktory reguluje wlaczaniem sie sprezarki i jej wylaczaniem bo logicznie myslac musi byc jakis czujnik lub termometr ktory po osiagnieciu okreslonej temperatury wylacza sprezarke lub ja zalacza gdyby tego nie bylo to sprezarka by chodzila caly czas i wtedy bylo by bardzo zimno w aucie cos musi tym regulowac

    Moderowany przez Błażej:

    Interpunkcja, wielka litera, zdanie, polskie znaki...

    1
  • #6 17 Cze 2007 18:49
    cardiag
    Poziom 30  

    no przeciez napisalem zeby wymienic czujnik wysokiego cisnienia.

    0
  • #7 18 Cze 2007 07:17
    jblack
    Poziom 10  

    nie ma innej mozliwosci tylko ta jedna wymiana zaworu

    0
  • #8 18 Cze 2007 08:04
    jarsaw
    Poziom 23  

    Cześć kolego.A czy recyrkulacja ci dziala poprawnie ? bo jeśli schładzasz powietrze zasysane z zewnątrz to nie uda ci się obniżyć za bardzo temperatury, powietrze jest zbyt cieple.

    0
  • #9 18 Cze 2007 18:40
    jblack
    Poziom 10  

    wszystko jest ok z nadmuchami sprawdzalem chyba ze dwa razy wszystko dziala poprawnie dlaczego jesli pobieram z zewnatrz powietrze to nie moze schlodzic dobrze w passacie mialem climatronik i chlodzil jak talala a tu mam manualna klime i tez powinno dobrze chlodzic pewnie ze na obiegu wewnetrznym chlodzi jak burza ta ja juz sam wiem chcialem tylko w jakis inny sposob obnizyc troche temperature tak by nie trzeba bylo znowu nabijac klimy ponownie to tez jest koszt okolo65-75 euro taka wizyta szukam innego sposobu

    Moderowany przez Błażej:

    Uwagi jak poprzednio plus ostrzeżenie za pisownię. Przy następnym tak napisanym poście zostaną wyciągnięte konsekwencje regulaminowe.

    0
  • #10 22 Lis 2009 03:48
    goldgrawer
    Poziom 9  

    Witam, mam problem z klimą. Jest manualna, nie załącza sprężarki. Gaz jest , bo jest swieżo po nabicu, jak właczę nadmuch i przycisk AC, to się diodka świeci. Sprawdziłem czujnik zewntętzny temperatury, wyczyściłem go w myjce ultardźwiękowej, zwarłem styki na sztywno, na moment się załączyła i juz nie działa. Po włożeniu czujnika, w którym notabene coś lata, to też nie działa..
    Bezpieczniki całe, wszystko pasuje, a klima się nie załącza. Czy jest jakiś przekaźnik, albo coś?W czy może być problem?

    3