Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio ford Fiesta 2500

The_Molka 18 Jun 2007 21:50 5444 6
    The_Molka
    Level 19  
    Witam,
    Temat o którym piszę trochę nie pasuje na to forum, ale jest tu wielu speców, dlatego pytam.
    Chodzi mi o orginalne radio w fordzie fieście kaseciak 2500 (taki srebrny składający sie z 3 segmentów - kaseta przyciski radia i wyświetlacz) chciałbym coś wstawić zamiast niego, prawdopodobnie trzeba bedzie przerabiać kokpit moje pytanie jest nastepujące jakie radyjko najlepiej tam wsadzić tak aby przeróbki były najmniejsze i żeby pasowało interesują mnie radia do 2000zł (moze być używane).
    Z góry dziekuje za odpowiedzi
  • Helpful post
    SlaweK
    Level 43  
    Zaślepkę, przejście na złącze ISO i dowolne radio.

SławeK
    The_Molka
    Level 19  
    tylko że radio wygląda tak jak na zdjęciu i trudno tu mówić o jakiejkolwiek zaślepce - trzeba "ciąć kokpit i rzeźbić" :D dlatego pytam jakie będzie pasować, bo jak już wezmę się do roboty nie chce się zawieść
  • Helpful post
    SlaweK
    Level 43  
    Żadne inne bezpośrednio nie będzie pasowało poza kilkoma fabrycznymi przeznaczonymi do tego auta ale przejście ze złącza Forda na ISO można kupić a redukcja powinna pasować od innych radii Forda choć tu musiałbym przymierzyć ją do otworu po radiu. Żadna to robota, w sumie mając materiały można w 10 minut wymienić radio i jedyny kłopot to właśnie ta redukcja, do starszych modeli Forda, nieco zaokrąglonych nie ma problemu.

SławeK
    The_Molka
    Level 19  
    Czyli mam rozumieć że żadne 2 dinowe radio nie bedzie pasowało? :(
  • Helpful post
    SlaweK
    Level 43  
    A widziałeś uniwersalne radia tej wielkości bo ja nie.
    A takie stosuje Ford, VW, Fiat i chyba nikt więcej, napewno zaś z VW do Forda nie będą pasować.

SławeK
  • Helpful post
    Tomek Włodarczyk
    Service technician RTV
    SlaweK wrote:
    ...A takie stosuje Ford, VW, Fiat...

Jeszcze np. Opel, Skoda, Mercedes W211 pow. 04.2002r i myślę, że jeszcze kilka innych firm.

Quote:
    Czyli mam rozumieć że żadne 2 dinowe radio nie bedzie pasowało?

W twoim przypadku coś takiego powinno załatwić problem (zwróć uwagę na rocznik): http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?f_szukaj=ram-40.129&idp=1