Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mały problem z Sony TA-F60

Genetyk 18 Jun 2007 22:18 1251 4
    Genetyk
    Level 12  
    Posiadam wzmacniacz Sony TA-F60 i jest taki problem po włączeniu wzmacniacza nic się nie dzieje żadna lampa się nie zapala - sprawdziłem bezpiecznik jest oki niestety nie mam schematu by dokonać pomiarów napięć próbkowych jeśli ktoś posiada schemat tego wspaniałego wzmacniacza to był bym wdzięczny za podesłanie mi go genetyk(malpa)o2.pl
    mkubol
    Level 24  
    Moze sprawdź czy jest jakie kolwiek napiecie na zasilaczu na początek
    Genetyk
    Level 12  
    napięcie występuje na mostku prostowniczym ale nie wiem czy jest poprawne dlatego schemat tego cuda był by najlepszą rzeczą bo w łatwy sposób mógł bym sprawdzić najważniejsze elementy a tak nie mam punktu odniesienia - w okolicy układu prostującego jest wielki rezystor z przymocowanym termistorem domyślam się ze jest to ogranicznik obciążenia pasta termiczna na nim jest lekko przegrzana czy jest możliwe by termistor uległ uszkodzeniu np
    Genetyk
    Level 12  
    dokonałem pewnych pomiarów i wyszło ze za mostkiem na kondensatorach głównych nie ma napięcia 350V jak to zwykle bywa przy zasilaczach impulsowych ale jest napięcie 90-180V co może być przyczyną tej sytuacji ze napięcie jest tak niskie a w dodatku tak skacze:|
    Genetyk
    Level 12  
    Problem rozwiązany mimo braku pomocy - uszkodzona była jedna z 4 diod w mostku prostowniczym

czasem człowiek może liczyć tylko na siebie

Temat Zakończony