GreG$ napisał: co to znaczy ??
rondzio napisał: podtrzymanie otwierania po wyłączeniu zapłonu.
Chodzi mi o to, że w oplu sterowanie elektrycznymi szybami działa po wyłączeniu zapłonu do czasu otwarcia i zamknięcia drzwi lub przez ok 12 minut po wyłączeniu zapłonu. Analizując połączenie tego układu w instalacji wywnioskowałem, że ten układ będzie odpiweidzialny za podtrzymanie sterowania elektrycznymi szybami po wyłączeniu zapłonu. Sterowanie po wyłączeniu zapłonu działało mi do pewnego czasu. Gdy przestało delikatnie podświetlały się diody we włącznikach do podnoszenia szyb. Po naciśnięciu któregokolwiek przycisku diody gasły (efekt jakby brakowało masy), ale teraz już nie "żarzą się". Odłączyłem wszystkie podnośniki od wiązki i efekt był taki sam, więc wydaje mi się, że wina leży po stronie sterowania. Na innym forum (opla) wyczytałem m.in. że ten układ jest odpowiedzialny za sterowanie po wyłączeniu zapłonu, stąd moje pytanie o elementy.
@Błażej Sorki faktycznie początkowo było inne zdjęcie, ale treści posta nie zmieniałem tylko link do zdjęcia zmieniłem...
@GreG$ Do tej płytki dochdzi sygnał z czujników drzwiowych właśnie dlatego aby wyłączyć sterowanie szybami po otwarciu i zamknięciu drzwi...