Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odpowiednik trafopowielacza w TRILUX TAP2105 T1

Andie 21 Jun 2007 17:51 3026 6
    Andie
    Level 22  
    Witam,
    Zadaję pytanie, choć temat był nieraz poruszany, lecz nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Oryginalne trafo: OREGA 40332-10 ; 10532860.
    Wg Diemena, powinien być HR7535, ale nie jest. Widziałem równiez w jakimś poście propozycję: HR8377, lecz obesrwując jego schemat na stronie Diemena, też nie wydaje mi się, by to było właściwe rozwiązanie, chyba że tam jest coś namieszane.
    Jakie zatem trafo zamontować?
    Czy HR7535 mógłby pracować po odpowiedniej zamianie wyprowdzeń?
    pozdrawiam
    Andie
    Andie
    Level 22  
    Z Waszych postów wynika więc, że jednak to odpowiednik HR8377, zastanawiam sie tylko dlaczego jego wyprowadzenia wg schematu na hrdiemen.es http://tinyurl.com/35ct9g są zupełnie inne. W moim sprzęcie wygląda to, jak na załączonym obrazku.
    pozdrawiam Andie
  • Helpful post
    Mirek Z.
    Moderator
    Jak to inne? Po prostu kolejność wyprowadzeń jest - jak zawsze u Diemena - liczona od lewej do prawej, czyli odwrotnie niż w Triluxie. Jedyna różnica (nie wiem, czy w rzeczywistości - można sprawdzić mając HR-a) - n.5 HR-a (czyli n.6 w Triluxie) powinna być podłączona do masy.
    Dodam, że HR7535 to odpowiednik 40332-35 i nie bardzo wiem, dlaczego wiele firm podaje, że to to samo co HR8377.
    Andie
    Level 22  
    Mirek Z. wrote:
    Jak to inne? Po prostu kolejność wyprowadzeń jest - jak zawsze u Diemena
    No tak, jakoś wcześniej na to nie zwróciłem uwagi. Dzięki za pomoc. Temat zamknięty
    Andie