Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Panasonik NV-SD207

26 Paź 2003 17:13 2118 7
  • Poziom 25  
    Mam problem z magnetowidem w/w na wyswietlaczu pojawiają mi się kody F04,F05,F06 po włączniu do sieci głowica idzie przez kilka sekund na pełnych obrotach i po chwili znowu kody i również chce kieszen wchodzić do środka
    mam schemat zasilacz sprawdziłem w 100% sprawny,
    napięcia prawidłowe
    nie wiem gdzie mam szukać dalej
    Proszę o pomoc!!!
  • Poziom 16  
    A może to z mechanizmu?Sprawdzałeś plastikową panewkę z silnika od ustawiania mechanizmu?
  • Poziom 25  
    ja bym postawił na elektronike bo po odpieciu i wyciągnięciu mechanizmu problem jest nadal ten sam
    a jeżeli chodzi o panewkę to myślę że chodzi ci o rozrząd
    jak bym znał te kody to może bym się coś wiecej dowiedział
  • Serwisant
    Listwa plastikowa w mechanizmie nie jest peknieta i to na pewno w kilku miejscach stawiam na usterki w mechanizmie.
  • Poziom 25  
    Dzieki za zainteresowanie podziele sie z wami jaka była usterka,wymieniłem led sensor (D2001)i wszystko powruciło do normy.Tak i tak dzieki wszystkim .Pozdrawiam. :)

  • Poziom 24  
    Ja na Twoim miejscu nie cieszył bym się za bardzo. A jak włożysz kasetę dla której mechanizm bedzie potrzebował w3iększej siły ??
    Sprawdź jak pisali koledzy łącznik na osi silnika ładującego.
  • Poziom 25  
    Bavido dzięki łącznik jest w porządku ten mechanizm rozebrałem prawie cały i nie widać jakich kolwiek uszkodzeń mechanicznych.
    Temat uwazam za zamkniety , pracuje bez zastrzezen. Jeszcze raz dzieki wszystkim.Pozdrawiam.