Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler T&C (Grand Voyager) - problem z kierunkowskazem

CrooQ 23 Jun 2007 21:52 5523 5
  • #1
    CrooQ
    Level 10  
    Witam,
    mam problem z kierunkowskazami. tzn z prawej jest ok, natomiast lewa strona nie zawsze działa. przy zgaszonym silniku jak i zaraz po odpaleniu echo. Dopiero po przejechaniu dłuższego dystansu coś zaczyna mu świergotać że ma działać. Jazda po mieście to tragedia. Jak już zacznie działać to zdarza się że pochodzi chwilkę i przestaje, czasem chodzi i zwalnia migotanie, a czasem chodzi już do wyłączenia silnika. Dodam że akumulator nowy, jakieś 2 tygodnie temu zmieniony. Przełącznik kierunków raczej eliminuje ze względu na to że czasem chodzi i zwalnia migotanie kierunka. Więc jak by to był przełącznik to raczej by chodził albo nie, tak przynajmniej mi się wydaje.
    Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    mansky
    Level 18  
    wyglada mi to jednak na przelacznik ale rownie dobrze moze to byc brak kontaktu na zlaczu konektorowym,niestety na odleglosc nie sprawdze ,moge tylko sugerowac
  • Helpful post
    #3
    milejow
    Level 43  
    Jesli od 96r wzwyz to do wymiany modul DRL(na body kompie,tam gdzie bezpieczniki i przekazniki pod kierownica.Taki niebieski duzy przekaznik)
  • #4
    CrooQ
    Level 10  
    ok dzieki, dzisiaj sprawdze ten modul jak nie pomoze to zobacze przelacznik.
    (rocznik 96, silnik 3,8L)
    pozdrawiam
  • #5
    CrooQ
    Level 10  
    wiec sprawdzilem ten przekaznik
    milejow wrote:
    Jesli od 96r wzwyz to do wymiany modul DRL(na body kompie,tam gdzie bezpieczniki i przekazniki pod kierownica.Taki niebieski duzy przekaznik)
    i u mnie nie jest niebieski tylko czarny, po wyjeciu, rozebraniu i obejzeniu wygladal ze jest ok. Spisalem numery przekaznika i wlozylem w swoje miejsce. Okazalo sie, narazie ze zaczelo wszystko smigac !!!
    Wielkie dzieki !!! i oczywiscie punkcik na konto wedruje !!!
  • #6
    milejow
    Level 43  
    No tak,zapomnialem dodac,ze sporadycznie wystepuja w czarnej obudowie.Moze wystarczy dogiecie i przetarcie nozek jednak jesli sie problem powtorzy to trzeba bedzie albo dac znajomemu elektronikowi do naprawy albo wymienic(to jest blok elektronicznych przerywaczy i przekaznikow)