Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Elemis 6970DW chassis PT-90A-110dziwna usterka

Indyczes 03 Lip 2007 16:47 1761 4
  • #1 03 Lip 2007 16:47
    Indyczes
    Poziom 33  

    Witam kolegów.
    TV jak w temacie,problem jest następujący:po włączeniu wyłącznikiem sieciowym w stanie czuwania lekko pulsuje dioda Led i nie mozna włączyć do stanu pracy.Napięcia po wtórnej przetwornicy pływają.Po obciążeniu Usyst żarówką napięcia dochodzą do normy i mozna normalnie tv uruchomić i odpiąc żarówkę.Wszystko pracuje normalnie ,można wyłączyć do st-by i ponownie włączyć i wszystko działa ok.Po wyłączeniu wyłącznikiem sieciowym i ponownym włączeniu równiez działa.Jeśli wyłączymy siecią i odczekamy dłużej to problem pojawia się od nowa.Jeśli ktoś przerabiał ten problem to proszę o pomoc za co z góry serdeczne dzięki.
    Pozdrawiam.

    0 4
  • #2 03 Lip 2007 18:10
    pliska
    Poziom 17  

    na jakim scalaku jest przetwornica ?1

    0
  • #4 03 Lip 2007 18:24
    pliska
    Poziom 17  

    na jakim scalaku jest przetwornica ?1

    0
  • #5 03 Lip 2007 18:57
    Indyczes
    Poziom 33  

    Problem rozwiązany.Przy próbach nie było fonii,myslałem,że taki ma być bo na ściance tylnej są gniazda na głosniki zewnętrzne-oczywiscie było to odpięte.Powodem zamieszania był scalak końcówki mocy fonii TDA7495(ten zamontowany na płycie głównej)Dziękuje za zainteresowanie moim problemem.
    Pozdr.

    0