Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony cdx gt-310, wyłącza się i po chwili włącza.

pietras78 03 Jul 2007 18:01 1215 3
    pietras78
    Level 2  
    Mam pytanko takie czy moze byc tak ze moje radyjko wylancza sie i po chwili wlancza dlatego ze mam podlaczone do niego 6 glosników 4 normalne i dwa syczki ?? czy niepowinno byc tak i swoja moc powinien rozłozyc na 6 glosników i sie nie wylanczac.............. robi sie tak tylko jak mocniej podgłasniam gdzies po 3/4 mocy radia czekam na odpowiedzi.... a moze nie mozna podłanczac 6 głosników ale co mam zrobic jak mam podłaczone 2 głosniki z tył i kupiłem dwa do przodu blaupunkta z syczkami wiec??
    SlaweK
    Level 43  
    Głośniki podłącza się przez zwrotnicę, która rozdziela w odpowiedni sposób odpowiednie tony do właściwego głośnika. Staraj się kompletować sprzęt jednej firmy gdyż inaczej będziesz miał mało przewidywalne skutki choć teoretycznie powinno być dobrze.

SławeK
    robert klimowski
    Level 21  
    być może te "syczki" mają już w sobie mini zwrotnicę ,ale tak czy inaczej raczej przyczyną twoich problemów jest instalacja zasilająca ,zmierz zasilanie
    pietras78
    Level 2  
    ale panowie co zobaczylem niedawno to tak ze syczki volkswagenowskie maja 8 ohmów a te głosniki co kupiłem maja 4 ohmy i moze dlatego/??? a gdzie sie podłacza zwrotnice??