Witam i pozdrawiam nowych i starych forumowiczów. Chyba problem był już na Forum ale nie mogę znaleźć czegoś, co pasuje do mojego przypadku. Pralka działa! Pobiera wodę, grzeje, kręci w lewo i prawo - wszystko w czasie prania. I zatrzymuje się, gdy pora na wirowanie. Spróbowałem na pusto - wiruje. Z odrobiną nawet wody czy jednym chociaż ręcznikiem - nie ma siły. Pompa działa. Czytałem różne posty i przychodzi mi do głowy, żeby wymienić filtr przeciwzakłóceniowy FLCR 630501F. I mam dylemat: w poście na temat pralki Ardo A400 niejaki milosz26 pisze, że wymienił kondensator elektrolityczny 16 µF i po problemie. W innym poście nt pralki Mastercook pf2-500 inny forumowicz lordmaestro pisze: Wymieniłem kondensator i pralka działa jak nowa. Podziękowania za pomoc w rozwiązaniu problemu dla:
deezoo68, Zbych034, staszekf. Nabyłem zatem kondensator 16 µF i rozkręciłem pralkę. Nie ma tam czegoś takiego jak kondensator elektrolityczny 16 µF, za to znalazłem to:
co nijak ma się do tego:
Pytanie: czy powyższa diagnoza, że to czyli filtr przeciwzakłóceniowy FLCR 630501F jest sprawcą zamieszania i trzeba go wymienić jest słuszna? Gdzie to nabyć?
ps. Czy można filtr przeciwzakłóceniowy FLCR 630501F jakimś domowym (mam tylko niedrogi miernik napięcia, natężenia itp.) sposobem sprawdzić, czy jest dobry?
deezoo68, Zbych034, staszekf. Nabyłem zatem kondensator 16 µF i rozkręciłem pralkę. Nie ma tam czegoś takiego jak kondensator elektrolityczny 16 µF, za to znalazłem to:

co nijak ma się do tego:

Pytanie: czy powyższa diagnoza, że to czyli filtr przeciwzakłóceniowy FLCR 630501F jest sprawcą zamieszania i trzeba go wymienić jest słuszna? Gdzie to nabyć?
ps. Czy można filtr przeciwzakłóceniowy FLCR 630501F jakimś domowym (mam tylko niedrogi miernik napięcia, natężenia itp.) sposobem sprawdzić, czy jest dobry?