Cześć. Oddam w dobre ręce mini wieżę Philip FW17/21M. Najchętniej osobie, która stawia pierwsze kroki w majsterkowaniu. Wieża ma spaloną żarówkę podświetlenia LCD. Czytnik CD nie czyta nagrywanych płyt, a od pewnego czasu miał tez problem z oryginałami. W mojej opinii na 99% procent jest to konsekwencja zalegającej warstwy brudu. Po porządnym czyszczeniu nawet kopiowane audio powinno zagrać. Jest problem z kieszenią kasetową. Kaseta nie chce się przewijać w jedną stronę, po obróceniu głowicy również zwalnia. Upewniałem się przed chwilą czy objawy są takie same jak przed rokiem (od tamtego czasu sprzętu nie używałem) i przy okazji zblokowałem coś w mechanizmie zapadkowym....kieszeń nie chciała się otworzyć. Bo zdjęciu obudowy wyjąłem kasetę, ale wciąż coś jest nie tak z blokadą otwierania. Nie wiem dokładnie w czym tkwi problem, ale wygląda na to, że usterka jest z gatunku mechanicznych. Głośniki raczej ok, ale jeden chyba nieco "pyrczy" przy głośniejszym odsłuchu. Do tego pilot i antena am. Odbiór tylko osobisty i tylko u mnie na Ursynowie. Jeśli nikt nie jest chętny to w najbliższą sobotę wieża frunie na przemiał. Wizualnie wieży nic nie brakuje, zawsze była pielęgnowana pronto i bawełnianą szmatką.