Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

RENKFORCE WLA 8200, pali końcówki mocy...

11 Lip 2007 20:50 2347 12
  • Poziom 19  
    Witam mam problem ze wzmacniaczem RENKFORCE WLA 8200 a mianowicie palił mi końcówki sprawdziłem wszystkie pół przewodniki na płycie zasilacza i na płycie końcówek mocy wszystko jest sprawne, co było uszkodzone wymieniłem wstawiłem nowe końcówki mocy i też je wysadziło widzę ze na płycie zasilacza jest przekaźnik, ale nie załącza nie wiem, dlaczego skoro wszystkie diody i tranzystory są dobre a tranzystorów końcowych nie mam wlutowanych czyli moim zdaniem powinien normalnie przełączyć z diody czerwonej na zieloną ale tak się nie dzieje co może być uszkodzone jeszcze mogę zamieścić fotki tego wzmacniacza jak wygląda w środku jeśli ktoś by chciał coś sprawdzić proszę o pomoc wiem ze na serwisówkę niema co liczyć ale może ktoś miał taki wzmacniacz w naprawie i jakoś sobie poradził

    Moderowany przez _PREDATOR_:

    :arrow: Regulamin:
    11. W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
    Interpunkcja się kłania!
    Temat poprawiłem na regulaminowy!

  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 19  
    Dam te tranzystory, ale czy wyprowadzenia są takie same no i jeszcze jedna sprawa mnie niepokoi, dlaczego nie załącza się przekaźnik sprawdziłem wszystkie półprzewodniki i jest ok mówią ze rezystory w tym modelu się paliły w obrębie przekaźnika, ale nic takiego nie zauważyłem, co dalej??
  • Poziom 41  
    a gdzie masz 2 tranzystor regulujący prąd spoczynkowy?? ten od prawego kanału?
  • Poziom 19  
    Witam chodzi o te dwa na kablach, które są przymocowane do radiatora jednego tam niema, bo był uszkodzony fotografia nie jest nowa, ale spełnia swoje zadanie, ale teraz już są wszystkie tranzystory na swoim miejscu tak jak powinny być

    PS. Moderator niech mnie się nie czepia tylko sam patrzy na siebie pozdro sSmall
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 24  
    Witam.
    Sprawdź napięcia między E i C tranzystorów od prądu spoczynkowego oraz wobec masy. Powinno być nie więcej jak2,8 do 3V, a wobec masy do +-1,5V jeżeli jest inaczej, to jest coś uszkodzone wcześniej.
  • Poziom 25  
    Mam pytanko do kolegi posiadającego ten wzmacniacz:
    Nie przeskakuje potencjometr głośności tzn. można go kręcić w kółko i np. ściszając nagle zrobić na maxa?
    Może kolega zmieniał i wie gdzie można kupić taki potencjometr, bo szukałem dość długo i nigdzie nie idzie takiego kupić, a mój zaczyna przerywać i KONTAKT PR już mu nie pomaga
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 25  
    wiem ze jak wymienię to pomoże :D
    ale nigdzie nie mogę takiego kupić :cry:
  • Poziom 14  
    Witam. Też posiadam ten wzmacniacz i mam problem. Mianowicie włącza się on, lecz nie pokazuje sygnału audio (chociażby na wskaźniku wysterowania), nie ma szumu czy czego kolwiek w głośnikach. Jedynie świeci się dioda ze wzmacniacz jest właczony. Podłączałem wejście do AUX, PHONE, itp lecz ciagle to samo. Gdzie mam zacząć szukac?? Końcówka siadła?? przedwzmacniacz??