Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Grundig T63 640 CUC6310. Po podgłoszeniu głośność spada.

14 Lip 2007 23:13 1374 6
  • Poziom 13  
    Witam w Tv jest następujący problem: po włączeniu TV jest obraz natomiast podgłaśniając po chwili głosność spada do minimum dzieje się tak do momentu nagrzania telewizora(ok 20min), a przy okazji do momentu nagrzania sam się wyłącza, dodam ze styki przy włączniku sieciowym sprawdziłem i są dobre.
    Proszę o wszelkie sugestie, podejrzewam pamięć 24c04 ale proszę o porady.
  • Poziom 36  
    Witam !

    Ale czy sprawdziłeś te dodatkowe styki przy włączniku , a najlepiej jeden z nich odłącz na próbę .
  • Poziom 13  
    własnie to zrobiłem działa ok ale sprawdze to dokładniej jutro bo TV jest nagrzany...
    Pozdrawiam a jutro powalczymy dalej
  • Moderator
    Niedawno miałem CUC6310 na sporadyczne, chwilowe przyciszanie fonii z anteny i prawie cały czas wyciszoną fonię z AV. Pomogła wymiana elementów związanych z n. 15 procesora. Ciekawe, co będzie w twoim przypadku.
  • Poziom 13  
    no to tak po odpięciu dodatkowych styków z włącznika TV wydaje się byc sprawny, juz sam się nie wylącza choc czasem przeskakując kanały głos wraca do minimum, sporadycznie ale jednak, sprawdze wg sugesti Mirek Z. elementy od nogi 15 procka i dam znac , a tak przy okazji to jest jakies oznaczenie tego włacznika sieciowego ?
  • Moderator
    dannnek napisał:
    dodam ze styki przy włączniku sieciowym sprawdziłem i są dobre.

    To jak je wcześniej sprawdziłeś? Wyłącznik można nabyć wg wyglądu - producent nie jest istotny. Po wylutowaniu sprawdź, czy dodatkowych styków nie da się wymontować i przemyć - często jest to możliwe.
    Już się nie wyłącza - myślę, że to chyba przypadek. Przelutuj jak zwykle część WN i zasilacza, również okolice pionu i procesora.
    Gdybyś jednak podmieniał pamięć - może być czysta.
  • Poziom 13  
    styki sprawdzilem miernikiem wydawalay sie byc ok ale odłaczajac od płyty okazało sie cos innego, czyszczenie nic nie dało jutro kupie nowy włacznik i zobaczymy pozdrawiam