Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nowa lodówka Beko CSA 22002 - strasznie wolno chłodzi

17 Lip 2007 21:53 9075 3
  • Poziom 15  
    Witam, dziś ok. 10:30 dotarła do mnie nowo zakupiona lodówka ze sklepu.
    Była ona transportowana w pozycji pionowej, a wnosznona do domu w pozycji poziomej.
    U góry jest normalna lodówka, a na dole zamrażalinik.
    Odczekaliśmy 1,5 h na ustabilizowanie się płynu chłodniczego, po czym ją uruchomiłem (sprężarka chodzi), słychać bulgotanie.
    Zamrażalinik pracuje tak jak powinien, (kostki lodu się zamrażają szybko).
    Ale coś słabo działa lodówka, agregat pracuje od ok 12:00 z dwiema króciutkimi przerwami, każda po ok 120 sekund.
    Teraz dopiero przeczytałem w instrukcji że jeżeli była ona transportowana w pozycji poziomej to trzeba odczekać conajmniej 12 godzin, a jeżeli była na krótki czas przechylana to 3h.
    Dodam jeszcze że na tylnej ściance lodówki gromadzi się szron a temperatura na czas teraźniejszy wynosi 15°C, to nie za dużo?
    Po południu miała 25°C. Chłodzi się ale bardzo wolno.


    Może to od dzisiejszej pogody że jest tak ciepło?

    Dodam że lodówka jest z jakąś funkcją autoodszraniania która się uaktywania przed kolejnym włączeniem sprężarki.

    Ciągła praca sprężarki jej nie uszkodzi?

    Teraz ustawiłem poziom chłodzenia na 0, odczekałem 1h i ustawiłem ponownie na 3. Czekam, czekam i się nie włącza :cry:

    Popraw temat na regulaminowy!
    Interpunkcja się kłania!
    [_P_]

  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Może był w nieodpowiedznim dziale, jak i ten!
    Przeniosłem z AGD i Systemy Grzewcze.

    Poczytaj regulamin:
    11. W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
  • Poziom 20  
    Chciałbym podbić temat bo mam dokładnie taki sam problem z taka sama lodówką. Nowa lodówka, stala przeszło 12 godzin przed włączeniem, a temperatura w środku po dwóch dniach to maksymalnie spadla do 14 stopni. Agregat z tego co zauwazylem dziala non stop. Zamrazarnik wyglada ze chłodzi dobrze. Ktoś ma możne jakieś sugestie co można tu z nią zrobić przed wezwaniem serwisu?