logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subiekt GT/HOMEBANKIG - polskie znaki przy eksporcie - JAK?!

Karpov 18 Lip 2007 10:39 3805 4
REKLAMA
  • #1 4091571
    Karpov
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam

Problem polega na tym że:

Plik tekstowy wygenerowany przez SUBIEKTA ( dane do przelewu w HOMEBANKING ) nie ma polskich znaków.

...i nie jest to kwestia softu do przelewów - "ułomny" jest plik stworzony przez S GT.

OPERACJE BANKOWE -> wybieram operacje [wypłata] -> prawoklik [wyslij do homebankingu] i pojawia mi się okienko

Subiekt GT/HOMEBANKIG - polskie znaki przy eksporcie - JAK?!
    [/img]
  • REKLAMA
  • #2 4091730
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Pisz więc do producenta - to jego produkt.
  • REKLAMA
  • #3 4091733
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    A bez polskich znaków nie realizowane są przelewy ???

Jeżeli to jest konieczne to skontaktuj się z pomocą techniczną od Subiekta

Ewentualnie sprwadz czy można wchodzić w definicje rodzaju hombankingu
  • REKLAMA
  • #4 4092236
    Karpov
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    marek003 napisał:
    A bez polskich znaków nie realizowane są przelewy ???

Jeżeli to jest konieczne to skontaktuj się z pomocą techniczną od Subiekta

Ewentualnie sprwadz czy można wchodzić w definicje rodzaju hombankingu

...już mówie....

Oczywiście że są realizowane.......tylko przy tej ilości przelewów jaką wykonujemy ....i przy ewentyualnych próbach odszukania jakiegoś przelewu z jakiegoś tam powodu jest raczej kłopotliwe....no ale to może i szczegół

Z pomocą techniczną oczywiście że się kontaktowałem. Mail poszedł przedwczoraj. Dodatkowo wczoraj wykonałem telefon "do bezpłatnej pomocy" INSERTa......wynik........skoro napisałem tutaj to znaczy że chłopcy mi nic nie pomogli.

Dzis rano zadzwoniłem ponownie (pomyslałem że trafie na kogoś innego) ...no i fakt trafiłem na kogoś innego....i przez 15 min wysłuchałem tekstów "chwileczkę" "sprawdzam" "oj" "subiekt !CHYBA! tak ma".....................no i tyle
  • #5 4092325
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    Jak widać "błąd" jest w samym programie. Moze był zamierzony bo znaki diakrytyczne mogą być różnie intrpretowane w zależności od strony kodowej.

a jeżeli wygenerujesz za pomoca innej metody homebankingu np zamiast eliksiru videofon olbo coś jeszcze innego to też nie bedzie polskich liter.
    Jeżeli tak to "błąd" jest w samym programie i jest potrezbna ingerencja w program a na to jest potrzebne zezwolenie producenta
REKLAMA