steczow wrote: Jak tak czytam te wszystkie posty! I zastanawiam się kiedy ten temat bedzie zamknięty? Czy moze tak wszyscy beda pisac w nieskończoność?
Ja tam nie jestem za zamykaniem tematu, bo mysle ze opinie na temat akumulatorow sa na czasie szczegolnie w okresie zimowym.
Dodam przy okazji cos od siebie, na temat centry i jej obslugi mialem juz rozne historie, 2 doswiadczylem, pierwsza to taka ze w seacie ibiza rozladowywal sie akumulator centry po 2 latach od zakupu, pomine juz powody, ale w momencie gdy pojawilem sie w nim w miejscu zakupu i po pierwszych zdaniach zostalem potraktowany jak wyrzutek, wywynioskowalem ze gwarancja na akumulator jest zlem koniecznym dla sprzedawcy, niemile doswiadczenie. W drugim przypadku tez po 1,5 roku zupelnie padl akumulator w lublinie, tym razem stwierdzono ze to z winy uzytkownika, uszkodzenie bylo trwale, plyta czy cos takiego.
I po tych doswiadczeniach z Centra dalem sobie spokoj - zaczalem szukac innej firmy, zastanawialem sie na ZAP Piastow, ale ostatecznie wybralem AUTOPART Mielec (glownie ze wzgledu na cene). Jezdze niecaly rok i jest Ok.
Z mojej winy w tym okresie rozladowal sie akumulator (nie wiedzialem o tym), podjechalem do miejsca zakupu i tu w przeciwienstwie do centry bylo milo i grzecznie, pani stwierdzila ze akumulator jest rozladowany i zeby go sprawdzic trzeba go naladowac, dala mi zastepczy, wziela moj, naladowala, nastepnego dnia sprawdzila, wyszlo ze ok, sama sprawdzila mi samochodzie prad ladowania i okazalo sie ze jest troche za niski. Podczas gdy w sklepie gdzie kupowalem centre nikt sie nawet nie ruszyl z miejsca. Pomine sama rozmowe ze sprzedawcami ktora przypominala czasy PRL. Moge dodac ze mialo to miejsce na ul. Pogodnej w Bialymstoku, naprzeciwko stanowisk naprawczych MPK, nazy firmy nie pamietam, zreszta nie wiem czy moge tu nawet ja podawac.
Takze ja Centry nie polecam nie ze wzgledu na jakosc, bo moze ma ona nawet lepsza niz AUTOPART ale ze wzgledu na podejscie firmy do obslugi klienta i brak kontroli nad przypadkowymi dealerami swoich produktow.
pozdr.