Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Vectra B 2.0 DTI - po wymianach nie odpala.

miroll 22 Jul 2007 09:09 10355 4
    miroll
    Level 11  
    Witam,

Samochod ten mam tydzien i wogóle sie na nim nie znam.
    Wczoraj wymieniałem filtry (paliwa, powietrza i kabinowy - bo do oleju wkładu sie nie dostałem) oraz olej. Przy wymianie filtru paliwa mialem problemik tego typu ze upusciłem paliwo z niego (nie całe) a nie miałem ropy żeby dolac, i pozniej zeby odpalic nie mialem czy zalac, wiec musialem dlugo pokrecic zanim zaciagnal paliwo. No ale odpalil. Zrobiłem ok 25km z przerwami i wszystko bylo w porzadku, bo byly to krotkie przerwy.
    Jednak po 6-cio godzinnej przerwie juz wogole nie chce odpalic. Kreciłem dosc długo i nic, nie chce wogole zaskoczyć.
    Co robić???
    Proszę o pomoc, bo nei jestem w swoim miejscu zamieszkania i nie mam jak sie dostać.
    Może jesli jest ktoś z Rudy Śląskiej to może podskoczyc, bo nawet nie wiem gdzie tu jest jakis warsztat.
    beetroot
    Level 17  
    Witam. Wydaje mi sie ze zarombales elektryczna pompke paliwa w baku .Pozdrawiam
    silwercircle
    Level 11  
    Zapowietrzyłeś sobie ją aby to zrobić dobrze musiałbyś skorzystać z pomocy 2 kolegów .ale po 1 zalej filtr paliwa do pełna , następnie ściągnij plastik z silnika i popuśc 1 po lewej przewód wysokiego ciśnienia ten przy głowicy ,2- gi kolega niech kręci jak zapali to zakręć przewód ,jeżeli nie będzie dalej chciała zapalic to trzeci kolega musiałby przez wlew paliwa wykonując powyższe czyności za pomocą kompresora dmuchcac do baku aby popchać paliwo wtedy napewno zadziała ,to jedyny taki sposób z forum VB który mi sie sprawdził
    ps pod plastikiem z silnika masz też dostęp do filtra oleju.
    miroll
    Level 11  
    sprawdzilem filtr paliwa i w sumie jest zalany paliwem. Czy Ople te maja jakies zabezpieczenie przeciwkradziezowe, ktore sie uruchomilo, bo zbieglo mi sie to z tym ze pierwszy raz wyciagnalem panel z radia (radio jest oryginalne)?
    Jeszcze co to immobilizer - wczoraj tez z kumplem porownywalismy kluczyki (on ma Astre 2), czy jest mozliwe ze z tym cos sie stalo?
    PS. Filtr oleju znalazlem, tylko nie mialem takiej nasadki zeby go odkrecic.

Dodano po 2 [minuty]:

beetroot, jesli jest walnieta pompa w baku, to chyba by odpalil i pochodzil do czasu jak by sie skonczylo paliwo w filtrze?

Dodano po 50 [minuty]:

silwercircle, zrobilem to co mowiles i jak popuscilem ten przewod, to leci przez niego paliwo...
    czyli paliwo jest tam dostarczane
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przeczytaj sobie post innego moderatora:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic566200.html
    I zastanów sie nad swoimi wypowiedziami. Bo wynika z nich jasno, że NIE MASZ POJĘCIA, CO ROBISZ. Jak można zalać owy olej bez wymiany filtra? A w tej chwili próbujesz kręcić w aucie wszystkim, co się da. I abyś nie zepsuł do końca auta, to dyskusję zamykam. Robię to w myśl pkt 8.1 Regulaminu.