Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reset nowych chipów Epsona

kamil192 20 Jan 2010 19:42 103502 72
    DjAmos
    Level 11  
    witam mam problem z dx 4440, chodzi o to ze gdy wymieniałem czarny tusz i gdy chciałem wydrukować stronę testowa to mi wyskoczylo ze drukarka nie jest gotowa i poziom tuszu t0712(kolor blekitny) jest równy zeru, dodam. ze jedynie ten kolor błękitny jest orginalnym tuszem a reszta to podroby i były wymieniane już po kilka razy i nie było problemów...spróbowałem włożyć nieorginalny błękitny tusz ale pokazuje mi nadal to samo.. i teraz moje pytanie , wyczytałem ze żadnych reseterow na allegro nie kupowac.. wiec jaki tusz polecicie zeby mi działało
    amruss
    Level 11  
    Witam.
    A ja chciałem zapytać o swojego epsona sx415. Skończył mi się czarny T0711 i nie mogę nic wydrukować, nie wyskakuje już opcja mieszania tuszy. Po prostu drukarka czeka na zmianę tuszu czarnego. Jak go wyjmę to trzech pozostałych w ogóle nie rozpoznaje jakby czarny był głównym albo jakimś łącznikiem z resztą. Czy ktoś może podpowiedzieć jak drukować bez czarnego mieszając kolory, czy po prostu nie ma takiej opcji?!.

Pozdrawiam.
    halzet
    Level 1  
    Witam. Jeśli chodzi o zamienniki to wszystkie tusze muszą być tego samego producenta. Miałem kilka modeli Epsona z oddzielnymi kolorami C70, C82, C64, D88 obecnie mam DX8400. Używałem różnych zamienników, większość była widziana przez drukarkę jako nieoryginalne. Obecnie używam zamienników WOX i resetera, żadnych problemów. Kupuję je w sklepie internetowym po 5 zł i nawet pusty tusz daje się zresetować bo jest tam jeszcze sporo tuszu. Oryginały nie chciały się resetować. WOX jest widziany jako oryginał.

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
    Piszcie na: andrzejb77(malpa)interia.pl
    matt81
    Level 11  
    Ja mam również strasznie wrednego EPSONA DX7450, po nie udanych próbach z kilkoma zamiennikami,załamałem ręce i kupiłem okropnie drogie oryginały. Lecz przejdę do meritum sprawy, mianowicie mam do was takie pytanie.Czy kardridże samoresetujące firmy INK-JET dostępne na jednym z popularnych serwisów aukcyjnych ;) faktycznie działają w tym modelu ...jak zapewnia sprzedawca?Bardzo byłbym wdzięczny za info w tej sprawie bo mam dużo drukowania i oryginały wykańczają mnie finansowo:(
    sharic
    Level 16  
    Sprawdzone w SX105 SX200-moja SX400, samoresetujące z pm_sonet,śmiga aż miło .
    iocus88
    Level 11  
    Witam, posiadam Sx 405 i również mecze sie z tuszami, oczywiscie nie kupuje orginałów bo za drogie ;p . ale zamienniki blackpointa sa ok, jedyny mankament tej drukarki jest fakt, ze zostaje z 25% tuszu a ona sygnalizuje wymiane i nie ruszy jak wiemy. Firma black point bardzo chetnie wymieniala mi juz sporo tuszy na nowe,al juz niemam sumienia wysylac im pol penych tuszy ;p przerzucilme sie na Accure sprzedawana w sieci sklepow komputronik, oczywiscie sprzedawcy polecaja ,no i fakt tusz ok, na dlugo starcza ,ale znow jest efekt "25% tuszu-a niby pusty" pogrzebalem po szufladach i znalazlme reseter do epsona Unink, ma on 7 stykow , co jak producent pokazuje powinno działac i resetowac tusze , poprzez co moglbym je dobic do 0% , tutaj niby jest opisane jak przykladac,http://www.123drukuj.pl/pdf/reseter_do_epson.pdf

ale przykladajac nic mi sie nie swieci , wymienilem baterie 3xAG3 w reseterze i nadal problem ,czy moze to wina resetera? wyslac foto z plytka z niego ? bo nieiwme jak go sprawdzic ,
    pozdrawiam
    pionaj
    Level 12  
    Czy ktoś może dodać coś w sprawie reseterów /
    mam bardzo dużo zbiorniczków 18 ml a w nich ponad połowa tuszu :cry:
    TOMPE1
    Level 2  
    Znamienniki nie działały w żaden sposób, odpowiedź znalazłem tu: http://www.refreshcartridges.co.uk/igloo/epso...rinter-rejecting-printer-cartridges-try-this/ chodzi o Epson Stylus DX4450 postępujcie krok po kroku jak w opisie.
    Tłumacząc na polski głównie chodzi o to, że wyjmujemy na włączonej drukarce po kolei wszystkie 4, krok 2 wyłączamy z pustymi kartridżami na ok minutę, krok 3 włączamy drukarkę z pustymi, drukarka "przemiele" co swoje i wyłączamy ją . Krok 3 wkładamy po jednym kartridżu, dalej wyjmujemy kabel sieciowy i włączamy po wymianie pierwszego -procedurę wykonujemy po kolei z każdym kolorem oddzielnie (ja robiłem od lewej do prawej, nie wiem czy to mam jakieś znaczenie). Działa na DX4450! Pozdrawiam
    omtt
    Level 1  
    Wiem, że odkopuję starocia, ale może komuś się przydać.

Po długim bezproblemowym używaniu zamienników pojawił się problem, raz wadliwy był czarny tusz, następnie kolorowe i tak na zmianę.
    Pomogła dopiero rada TOMPE1, u mnie zadziałało i zabytek znowu drukuje jak należy.
    szr00n
    Level 10  
    TOMPE1 wrote:
    Znamienniki nie działały w żaden sposób, odpowiedź znalazłem tu: http://www.refreshcartridges.co.uk/igloo/epso...rinter-rejecting-printer-cartridges-try-this/ chodzi o Epson Stylus DX4450 postępujcie krok po kroku jak w opisie.
    Tłumacząc na polski głównie chodzi o to, że wyjmujemy na włączonej drukarce po kolei wszystkie 4, krok 2 wyłączamy z pustymi kartridżami na ok minutę, krok 3 włączamy drukarkę z pustymi, drukarka "przemiele" co swoje i wyłączamy ją . Krok 3 wkładamy po jednym kartridżu, dalej wyjmujemy kabel sieciowy i włączamy po wymianie pierwszego -procedurę wykonujemy po kolei z każdym kolorem oddzielnie (ja robiłem od lewej do prawej, nie wiem czy to mam jakieś znaczenie). Działa na DX4450! Pozdrawiam

Dzisiaj wykonałem powyższą operację dla Epson Stylus SX105 - wszystkie zamienniki zostały rozpoznane przez drukarkę i działają poprawnie :)
    Tomi_
    Level 12  
    Potwierdzam że powyżej opisany sposób działa w Epson XP-305.
    W moim wypadku drukarka nie rozpoznawała żadnego z tuszów.
    Po kolei instalowałem każdy z nich wyłączając na minutę kabel zasilający.
    Z tym, że jak wkładałem ostatni tusz i został rozpoznany to już nie resetowałem i było OK.
    Trzeba zwrócić uwagę, czy jak wkłada się jeden tusz aby został rozpoznany, inaczej to nie ma sensu