Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Epson Stylus 1000 Waste Ink Counter

Grzechol 30 Jul 2007 15:44 3230 6
    Grzechol
    Level 10  
    Mam problem z drukarką Epson Stylus 1000 czy Może ktoś wie jak skasować przepełnionego Pampersa w tej drukarce, niestety nie ma opisu procedury kasowania w serwisówce. Proszę o Pomoc.
    bahet
    Level 23  
    Spróbuj tego:
    1. Wyłącz drukarkę
    2. Wciśnij i trzymaj ALT, FONT, LOAD, PAUSE i włącz POWER
    3. Puść wszystkie przyciski
    4 Wyłącz drukarkę
    pjprezes
    Level 19  
    A próbowałeś za pomocą programu SSC Service Utility?

1 Ściągamy i instalujemy program: http://www.ssclg.com/epsone.shtml

2 Instalujemy sterownik drukarki, której reset absorbera (potocznie pampersa, pieluchy) chcemy wykonać.

3 Uruchamiany program:

4 Przechodzimy do zakładki "configuration" i z listy drukarek wybieramy tą którą chcemy zresetować:

5. Teraz zamykamy okno krzyżykiem. W pasku dolnym pojawia się nowa ikonka. Klikamy prawym klawiszem myszy na ikonę i wybieramy z menu kolejno "protection counter" a następnie "reset protection counter":

6. Czekamy chwilę, aż pojawi się pytanie czy wymieniliśmy absorber i klikamy "yes".

7. Licznik jest zresetowany, teraz trzeba wymienić absorber albo po prostu pierzemy go w zimnej bieżącej wodzie, suszymy i zakładamy ponownie.
    Grzechol
    Level 10  
    Przykro mi ssc nie działa z tymi typami drukarek a procedura też jakoś się nie sprawdziła. Proszę o inne propozycje.
    wisniewskis
    Level 12  
    SSC DZIAŁA Z 90% DRUKAREK EPSONA JAKĄ WERSJE ZAINSTALOWAŁEŚ?
    Grzechol
    Level 10  
    Niestety SSC nie daje rady aktualnie sprawdzałem na wersji 4.20 ale sprawdzałem na starszych i nic nie ma tam drukarek stylus 1000, a na innych procedura nie daje żadnych rezultatów. proszę o inne propozycje.
    janusz2k
    Level 14  
    Propozycja BAHETa powinna zadzialac. Dawno nie robilem takiej drukarki, ale jesli dobrze pamietam, byly to 2 dolne i 2 gorne klawisze, ktore nalezy przytrzymac przy włączaniu (czyli chyba te, ktore podaje). Raczej nie było do tych modeli zadnych programów (prócz kalibracji druku dwukierunkowego)