Mam problem z drukarką Epson Stylus 1000 czy Może ktoś wie jak skasować przepełnionego Pampersa w tej drukarce, niestety nie ma opisu procedury kasowania w serwisówce. Proszę o Pomoc.
4 Przechodzimy do zakładki "configuration" i z listy drukarek wybieramy tą którą chcemy zresetować:
5. Teraz zamykamy okno krzyżykiem. W pasku dolnym pojawia się nowa ikonka. Klikamy prawym klawiszem myszy na ikonę i wybieramy z menu kolejno "protection counter" a następnie "reset protection counter":
6. Czekamy chwilę, aż pojawi się pytanie czy wymieniliśmy absorber i klikamy "yes".
7. Licznik jest zresetowany, teraz trzeba wymienić absorber albo po prostu pierzemy go w zimnej bieżącej wodzie, suszymy i zakładamy ponownie.
Niestety SSC nie daje rady aktualnie sprawdzałem na wersji 4.20 ale sprawdzałem na starszych i nic nie ma tam drukarek stylus 1000, a na innych procedura nie daje żadnych rezultatów. proszę o inne propozycje.
Propozycja BAHETa powinna zadzialac. Dawno nie robilem takiej drukarki, ale jesli dobrze pamietam, byly to 2 dolne i 2 gorne klawisze, ktore nalezy przytrzymac przy włączaniu (czyli chyba te, ktore podaje). Raczej nie było do tych modeli zadnych programów (prócz kalibracji druku dwukierunkowego)