Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Licznik przebiegu w Fiat Brawa

hery 05 Nov 2003 21:47 6682 12
Texa Poland
    hery
    Level 17  
    Poszukuje posobu na cofniecie licznika przebiegu do fiata brawy - ewentuanie co wpisać w przeglądarce bo za nic nie wiem czego szukać
  • Texa Poland
    wloc
    Level 34  
    Jedynym wyjsciem jest dogadanie sie w serwisie lub udanie sie do kogos kto ma interfreis do fiata
    toldi
    Level 2  
    Popieram wizyte w serwisie. Sam ma lanosa i za mala oplata ustawiaja komputer tak jak ja chce-oczywiscie dodatkowa do reki elektronika. Niewiem jak w fiacie ale do poloneza udalo mi sie nabyc kabel i program do przestawiania
  • Texa Poland
    User removed account
    User removed account  
    Gate
    Level 23  
    Jeszcze nie widziałem licznika LCD w polonezie. Od jakiego rocznika takie leciały?
    picador
    Level 33  
    bo nie ma , może będą ...
    zakt
    Level 12  
    witam niestety pan "elektrit" ma racje w fiat brava nie mozna cofnąc licznika kilometrow testerem diagnostycznym mozna to zrobic jedynie rozbierając licznik i modyfikując pamiec ale jest problem ponieważ nie wszyscy "fachowcy robia to dobrze!!!" nie wolno zmieniac całego softu w pamieęci ale jedynie jej fragment (a w zasadzie dwa fragmenty). niestety dokladnego opisu nie mam
    powodzenia
    User removed account
    User removed account  
    picador
    Level 33  
    jeszcze tego brakowało by licznik bravo robili wszyscy , opisu nie znajdziesz :wink: , a uwalić łatwo
    Gate
    Level 23  
    Napisz w profilu skąd jesteś, może jakiś ziomek podjedzie i cofnie Ci dechę.
    mars212
    Level 18  
    cofałem taki licznik, eepromik wyciągasz i zmieniasz komurki powtażające sie...dwa bajty..:)
    jaki stan potrzebujesz?
    piokie
    Level 18  
    Jesli wiesz co to jest programator pamięć, bit, bajt i umiesz się obsługiwać lutownicą powinieneś sobie poradzić. Tu na elektrodzie widziałem kalkulator do fiata brawa. ale mówiąc poważnie uważaj byś nie dołozył do interesu. Jedna twoja pomyłka i leżysz. Uważaj gdy będziesz rozkręcał i rozbierał licznik łatwo coś uszkodzić z mechaniki tego licznika.
    mars212
    Level 18  
    ...dokładnie jak kolega powyżej wspomniał...acha i nie zapomnij, że jak przekręcisz kluczyk, przy wyjętym liczniku, to masz jeszcze AIR BAG do skasowania.. :)