Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zamek Skoda Octavia - problem

nogalto 10 Aug 2007 12:44 6053 4
Altium Designer Computer Controls
    nogalto
    Level 2  
    Mam problem z zamkiem lewy przód w Skodzie Octavii, otwierając pilotem drzwi, otwierają się wszystkie drzwi oprócz kierowcy. Drzwi te muszę zamykać kluczykiem.
    Czy przyczyna tkwi w elektronice czy jest to uszkodzenie mechaniczne?

Moderated By norbert.s.:

Problem wałkowany parokrotnie. Wyszukiwarka chyba działa?

• Altium Designer Computer Controls
    DominikD
    Level 23  
    A więc do sprawdzenia
    1.Wiązka w drzwiach kierowcy
    2.Siłownik w drzwiach kierowcy

Pozdrawiam
  • Altium Designer Computer Controls
    Marian B
    Level 37  
    Trzeba wymontować zamek, rozebrać, i polutować płytkę drukowaną na której są umieszczone mikrostyki (z reguły 4 sztuki). Lutowania mogą wyglądać na dobre, ale te mikrowyłączniki są poddawane częstym naciskom przy każdym otwieraniu i zamykaniu drzwi i cyna puszcza. Typowa usterka w Octaviach.
    MirekMisiek
    Level 12  
    widze ze temat stary ale mam pytanie jadąc zamykam centralny w aucie na drzwiach kierowcy przyciskiem zamki pozamykają się w każdym skrzydle a po paru sekundach u kierowcy się otwierają?? dlaczego tak jest??
    MirekMisiek
    Level 12  
    czy może to by związane z tym że plus po stacyjce jest połączony przy radiu z plusem stałym?? albo że uszkodzony jest zamek od strony kierowcy?? bo przy wciskaniu w pilocie zamykania wszystkie się zamykają a po 2 sekundach drzwi kierowcy się otwierają.....a najśmieszniejsze jest to że z pilota czasem się zdarza że się zamkną wszystkie,a jadąc autkiem wciskam blokadę drzwi na boczku jest taki przyciski to wszystkie się zamykają a moje się otwierają,i rzadkością jest to żeby jadąc się udało zamknąc wszystkie. wie ktoś co to może byc??