Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio CCRT 700 wyłacza się po przekręceniu kluczyka w stacyj

Floyds 12 Aug 2007 19:38 1889 3
    Floyds
    Level 10  
    Witam.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Kupiłem w niemczech Astrę II G z radyjkiem Philipsa CCRT 700. Radio grało, ale nie działał wyświetlacz. Z bratem wyłaczyliśmy napięcie (klemy z akumulatora), ponowie właczyliśmy i wyświetlacz z radiem uruchomił się. Wpisaliśmy kod i było z godzinę OK. Teraz znów wyświetlacz nie działa, a radio gra tylko na wyłaczonej stacyjce. Jak przekręcam kluczyk do zapłonu to radio gaśnie i całą drogę milczy (nic nie świeci, nie działają przyciski). Wyjmę kluczyk i radio gra - tylko bez wyświetlacza. Co to może być? POMOCY.

Tomek (FLOYDS)
    SlaweK
    Level 43  
    Należało by najpierw spawdzić zasilanie po kluczyku czy radio dostaje je prawidłowo na odpowiedni styk kostki zasilajacej.

SławeK
    Floyds
    Level 10  
    Witam ponownie.

Sprawdzałem napięcia i jest OK. Po załączeniu stacyjki jest napięcie. Jednakże zauważyłem, iż prawdopodobnie coś nie kontaktuje w okolicach kostki. Na próbę rozmontowałem kieszeń i podłączyłem "od razu" kość - radio. Myślałem że to rozwiąże problem, ale niespodzianka - radio gra i za parę chwil wyłącza się. Dociskam kość i dalej gra. Oczyszczam styki w radyjku papierem ściernym, podłączam - gra i po chwili gaśnie. Dociskam radio - gra ale za parę chwil gaśnie.
    Już nie wiem co mam wetknąć, ścisnąc etc. aby zadziałało.
    Proszę o pomoc.

Tomek G. (FLOYDS)
    SlaweK
    Level 43  
    Podejrzewam że w okolicy kostki zasilającej jest jakiś zimny lut, na to wskazuje takie zachowanie i to na plusie stałym.

SławeK