He he bardzo fajne. Przyznam się że nawet nie wiedziałem że tak się da
Ciekawe jak odebrać sygnał z satelit szpiegowskich, bo odebrać to chyba się da, gorzej z rozkodowaniem, czy tak?

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremaciek37 wrote:Ja mam tuner TV/Radio w komputerze i programem FLY 2000 TV mogę wejść na częstotliwość nawet 170 MHz. Czy można to wykorzystać do odbioru z tych satelitów?
waldo wrote:witam ,mam pytanie -otóż czy posiadając odbiornik FM taki jak Alinco z możliwością dokładnego zestrojenia odbiornika , można go użyć bez żadnych przeróbek podłączając wyjście na słuchawkę bezpośrednio do karty ?
droid wrote:Mam pytanko gdzie mozna kupic płytke drykowana bo te co ja robie nie sa dosknałe
redart wrote:Mam pytanie odnośnie cewki L6: co to za ustrojstwo? bo "pot 455kHz 7mm noyau noir" niewiele mi mówi...
Pzdr.
Duch__ wrote:Jaki sygnał powinien być w odbiorniku po schowaniu się satelity za horyzontem?? Totalna cisza czy biały szum?
Gibol wrote:Skoro mi nikt nie chce odpowiedzieć czy TV sie nadaje to zapytam czy stary amplituner albo radio z zakresu niskiego UKF da sie przestroić tak, żeby nadawał się do odbierania tego? Może kartę radiową do PC ??
karolk7 wrote:Ile metró drutu jest potrzebne i czy ktoś nie wie czy takiej anteny nie da się kupić w rozsądnej cenie
Faces wrote:
Obwody wejściowe strojone były za pomocą MAX2606 (generator przestrajany 70-150MHz) plus SAA1057. Odbiornik został sprzęgnięty z MAX2606
szymen123 wrote:Może to i głupie pytanie ale jak udało Ci się dostać MAX??...
faces wrote:Zamiast kondensatorów C2, C8, C6 można dać trymery + równolegle kondensatory 10-12pF.
Faces wrote:Witam. Dorzuciłem przedwzmacniacz (tymczasowo przy odbiorniku) i jakość zdjęć poprawiła się. Przedwzmacniacz złożyłem na podstawie schematu zamieszczonego w "Poradnik ultrakrótkofalowca" autorstwa Z. Bieńkowskiego, jako tranzystor zastosowałem BFP196. Poniżej schemat: