właściwie to chodzi mi glownie o procesor i matryce...nie moge nigdzie znalezc nawet parametrow,albo jakiegokolwiek opisu laptopa...moj ma 166mmx i 80 ramu i z tego co wiem to 80 wchodzi max...Zastanawia mnie czy jest jakas inna kompatybilna,pewnie o aktywnej w tym modelu moge pomarzyc...pasywna straszne smurzy...Gdyby ktos mial jakiekolwk informacje apropo upgrade'u to bylbym wdzieczny,jak tylko cos znajde to napisze...
Witam
Ja korzystam z takiego notebooka już sporo czasu (1997rok). Twarda sztuka, zważywszy na fakt, że jest często przenoszony. Mam 144MB ramu (16MB na płycie i 128MB w slocie), 10GB dysku, wifi na "pcimci". Dodatkowo korzystam z nagrywarki, czytnika kart, kamerki i bluetooth pod USB. Całość działa dość sprawnie pod WinXP po ostrym tuningu (procesy, rejestr i takie tam). Oprogramowanie: Firefox, Thunderbird, PSI (komunikator), OpenOffice, do telefonów. Taki wół roboczy do netu, muzyki, edycji dokumentów. O filmach jakichkolwiek trzeba zapomnieć. Chociaż VCD się bujają (mpg), 3GP w okienku. Od biedy może być taki sprzęt. Baterię zreanimowałem sobie sam przekładając ogniwa ze starej od Maca, od maca jest też dysk, pamięć oraz padzik. O wymianie procka zapomniej- lutowany.
Jeżeli będziesz na etapie rozbierania go, polecam zmienić pastę pod radiatorem procka, oraz usunąć zaślepkę z kratki wentylatora. Słaby punkt tej konstrukcji to matryca. Uwaga na zawiasy (otwierać powoli), jakość obrazu...,ale wtedy takie były. Miłego użytkowania Jak coś to pytaj. GG: 9993029
Narka