Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

seat ibiza nie działa centralny zamek

vince82 18 Aug 2007 21:11 11694 2
    vince82
    Level 11  
    witam mam taki problem niedziała centralny zamek z pilota w kluczyku próbowałem go zaprogramować od nowa i nic nie pomogło. co jeszcze może mu dolegać

gdzie ewentualnie znajduje sie urządzenie radiowe sterujące zamkiem, jest to ibiza 98r
    tobi13
    Level 14  
    jeżeli programowanie było dobrze wykonane to spróbuj podlutować wszystkie luty w kluczyku czasem pomaga powodzenia.
    kuraś
    Level 13  
    Witam. Sterownik centralnego z alarmem znajduje się w środkowej części pulpitu pod deską rozdzielczą. Ja do niego dotarłem demontując zaślepkę po poduszce, której już nie było oraz ten schowek poniżej. U mnie uszkodzony był pilot. Też nie dało się go wprogramować. Najlepiej sprawdź swojego pilota wprogramowując go do innej ibizy, tak samo możesz sprawdzić sterownik wprogramowując innego pilota do twojego sterownika. I jak już dotrzesz do sterownika, możesz sprawdzić okablowanie podając na krótko impulsy zamykanie otwieranie. Jeśli będziesz potrzebował rozpiskę wyprowadzeń sterownika, to gdzieś ją mam, tylko muszę poszukać. Jakby co to pytaj. Powodzenia.