Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV PHILIPS 32PW8506/58 niebieskie tło z liniami powrotów.

gracus7 21 Aug 2007 12:36 2320 15
    gracus7
    Level 26  
    witam jest problem z telewizorkiem 32" PHILIPS 32PW8506/58 telewizorek działał poprawnie prawie 10 lat i nagle odwidziało mu sie...
    sytuacja wygląda następująco po włączeniu TV na ekranie pojawia się niebieskie tło z widocznymi liniami powrotów po minucie wskakuje obraz i jest wszystko OK jednak po kilku minutach obraz zaczyna zmieniać kolory a dokładnie znikają na zmianę i nagle TV się wyłącza a zachwilkę spowrotem sam się włącza i znów niebieskie tło za chwilę wskoczy obraz i znów się wyłącza i odrazu włącza i tak bez przerwy podobno czesm załapie że gra normalnie dłuższy czas..... a czasem to obraz zrobi się czarny ale fonia działa normalnie
    obstawiając zimne luty rozebrałem kolosa i z lupką przejrzałem i poprawiłem mu wszystkie podejrzane luty jednak nie dało to efektu...
    czy miał ktoś coś podobnego w tym typie TV??
    gracus7
    Level 26  
    a dlaczego tak uważasz?
    jak się włączy to świeczi normalnie bez najmniejszych zniekształceń i przebarwień ....
    zdzich42
    Level 41  
    A .... to chyba pierwszy twój uszkodzony ESF że tak pytasz.
    grubas
    Level 40  
    Koledzy mają rację.
    Uszkodzony masz kineskop.
    Miałej już nie jeden taki przypadek w PHILIPSIE.
    gracus7
    Level 26  
    a czy ktoś z was orientuje się ile kosztuje taki kineskop i czy jest jakiś problem z kupnem takiego??? czy opłaca się go robić?
    zdzich42
    Level 41  
    Napisz dokładnie model kineskopa, jeśli bedę taki miał odpiszę Ci na PW.
    gracus7
    Level 26  
    ok to musze jechać do kolegi i rozebrać kolosa ponownie ale nie ma problemu może jutro tylko jakbyś mógł orientacyjną ceną napisać na PW bo zastanawiamy się co z nim robić
    xavery
    Level 18  
    Wymień diody na PK. Te małe szklane. Nie patrz na to że miernik pokazuje prawidłowe wartości. U mnie był taki sam objaw i pomogło. powodzenia.
    andrerost
    Level 11  
    Jezeli to kineskop ESF to poloz go na twarz i wygrzewaj napieciem 12-14V okolo 4 godz .
    W 80% pomaga .
    gracus7
    Level 26  
    pytanie tylko jak go wygrzewać bo nie rozumiem trzeba podłączyć zasilanie do szyjki kineskopu? czy jak nie mam pojęcia o czym mówisz....
    Anonymous
    Anonymous