Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Minolta cf 1501 wymiana taśmy czyszczącej?

jkrzyz 22 Aug 2007 13:00 909 4
    jkrzyz
    Level 10  
    Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem sprzętu jak w temacie i mam następujący problem.
    Maszynka oznajmiła mi, że muszę wymienić "Taśmę Czyszczącą" i żebym w tym celu postępował zgodnie z instrukcją.
    Minolta "gada" niestety po naszemu, ale wydaje mi się że chodzi jej o "Fusing Web Unit". Dogrzebałem się już że wystarczy wymienić bezpiecznik żeby uniknąć wydatku na nowy element.
    Sęk w tym, że co bym nie zrobił, minolta uparcie twierdzi że mam wymienić tą taśmę. Przypuszczam, że jest jakaś procedura wymiany, której nie znam.
    Przewertowałem dokumentację po angielsku i nic.
    Może ktoś poratuje?
    yachtskipper
    Level 18  
    Jeśli założony bezpiecznik jest za duży kopiarka go nie przepali najlepiej się sprawdzają bezpieczniki 80mA, masz założoną taśmę czy rolkę czyszczącą ?(są dwie wersje) jeśli taśmę to może trzeba ja przewinąć.
    jkrzyz
    Level 10  
    Faktycznie włożyłem 100mA, poszukam mniejszego i spróbuję.
    Boracz
    Level 18  
    Z doswiadczenia wiem ze 80mA czy 100mA nie robi jej roznicy i przepala oba
    jkrzyz
    Level 10  
    Jakoś nie mogę trafić na bezpieczniki mniejsze niż 100mA, a ten ostatni nie chce zadziałać. Czy ma jakieś znaczenie na ile volt jet bezpiecznik?
    Jak powinna przebiegać wymiana tej taśmy? Po prostu wyjmuję, zmieniam bezpiecznik, wkładam z powrotem i już?