Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tv samsung 6837 połowa obrazu

jogi30 27 Sie 2007 15:11 1268 8
  • #1 27 Sie 2007 15:11
    jogi30
    Poziom 19  

    Problem polega na tym że jest tylko dolna połowa obrazu,wymieniłem układ tda8350Q który zaraz po włączeniu został uszkodzony ...więć co dalej? za waszą pomocą może go zrobię.pozdrawiam

    0 8
  • Pomocny post
    #2 27 Sie 2007 15:29
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 27 Sie 2007 15:32
    jogi30
    Poziom 19  

    I wstawić ten układzik co był dobry od połowy czy nowy?

    0
  • #4 27 Sie 2007 15:36
    ALUŚ
    Poziom 36  

    Witam !

    Sprawdź zasilanie +B i zasilanie pionu , przerwy i zimne luty oraz elektrolity do podstawienia .
    A potem układ scalony z innego źródła .

    0
  • #5 27 Sie 2007 22:37
    jogi30
    Poziom 19  

    Podstawiłem drugi układ i dalej nic kondensatory też wymieniłem napięcia są chyba dobre ...czyli 45,13 i 8 volt i jeszcze jedno..bo nie za każdym razem załapuje (jest ciemny ekran bez lini)trzeba kilka razy załączyć aby byla, może coś jeszcze poszło bo wcześniej był od połowy a teraz go wlutowałem z powrotem i niema, ,jutro poszukam układu z odzysku bo sklep u mnie jest jeden i nie będę ryzykował kolejne 15 zł

    0
  • Pomocny post
    #6 28 Sie 2007 00:21
    ALUŚ
    Poziom 36  

    Sprawdź zasilacz , przerwy , zimne luty koło trafopowielacza i obwodzie cewek H , sterowanie Hota .

    0
  • #7 07 Wrz 2007 01:12
    jogi30
    Poziom 19  

    Wstawiłem układzik z odzysku i tv działa (ten nowy to nie dość że nie dobry ...bo poszedł z niego dym to jeszcze uszkodził mi rezystor 0,47oma tuż przy trafo) ale kolejny problem to czy da się go przestawić w trybie serwisowym na system foni dk,i jak tam wejść

    0
  • Pomocny post
    #8 07 Wrz 2007 10:05
    Mirek Z.
    Moderator

    1. Wypada dla spełnienia wymogów regulaminu, a przede wszystkim dla ułatwienia życia odpowiadającym (o to chyba w p.11 regulaminu chodzi) podać pełne oznaczenie modelu TV. Domyślam się, że to CX6837 chassis Z68.
    2. Przed napisaniem postu należy skorzystać z wyszukiwarki - to też regulamin i chyba logika - dlaczego mają to robić inni?
    Przykład:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.ph...8%2Btryb&sid=905a6fb21c4c8dfe8411033f4fd9f679
    3. Do treści zawartej w powyższym linku dodam, że w znanym mi opisie trybu tego chassis (z SE 5/1999) nie ma opcji zmiany systemu fonii.
    Pozdrawiam.

    0
  • #9 07 Wrz 2007 14:07
    jogi30
    Poziom 19  

    Znalazłem cx6840w ale to chassis inne a przy tym z68 nie ma tego modelu tv co mam ja...ale dzięki za to Mirek Z. POZDRAWIAM

    0
  Szukaj w 5mln produktów