Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Programowy restart modemu

primo82 28 Aug 2007 21:21 4305 4
    primo82
    Level 10  
    Witam,
    Mam takie pytanie- czy ktoś wie jak ,lub może posiada program do programowego resetowania modemu Webstar (EPC2203)? Jest to modem kablowy wykorzystywany w Chello, a mam już powoli dość restartowania go poprzez wyjmowanie wtyczki lub wciskanie resetu z tyłu obudowy..Wiem, że do innych modemów istnieją takie programy/sposoby,natomiast do tego (którego akurat mam) nie znalazłem..
    Z góry dzięki za info,
    Pozdrawiam
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Sprubuj wejść na stronę 192.168.100.1 i tam powinien być restart (nie jestem pewien czy jest w Webstarach - sprawdzę jutro w pracy).

Pytanie brzmi: dlaczego musisz restartować modem?
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Niestety, model EPC2203 nie ma możliwości restartu poprzez stronę konfiguracyjną.
    Ponawiam pytanie: dlaczego musisz restartować modem?
    primo82
    Level 10  
    Przyczyna restartu - bardzo prosta, to pośrednie uzyskiwanie dynamicznego IP(tzn. sam restart jest jego częścią, tyle że tylko on musi być manualny, w przeciwnym wypadku wszystko da się zrobić automatycznie programowo). Na przykład przy ściąganiu plików z serwera rapidshare - na stałym IP trzeba czekać 2 godziny aby ściągnąć kolejną część, po zmianie IP można to zrobić od razu. Dodatkowo istnieją programy do ładowania linków i w połączeniu z właśnie programowym restartem modemu można ściągać jak z programu P2P nie ingerując w sam proces. Dlatego chciałbym to wszystko tak zestawić (znajomi już to zrobili, tyle że mają inne modemy które da się tak restartować).
    Pozdrawiam,