Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clarion CRX97RM pukanie w głosniki

mini731 30 Aug 2007 11:04 900 4
    mini731
    Level 11  
    Witam

Posiadam Clariona CRX97RM przyjechal razem z autem do Polski. Niestety jest z nim problem ponieważ czy to włączając Kasetę czy Tuner zamiast muzyki na głośniki wychodzi tylko charakterystyczne pukanie. zauwazylem ostatnio ze jak puknie sie w tylna czesc obudowy to radio zaczyna dzialac normalnie na jakies 15 sec. pozatym wyswietlacz i inne funkcje dzialaja tak jak powinny. Co moze byc przyczyną ?
  • Helpful post
    rafalrms
    Level 18  
    na początek przelutuj płytę
    mini731
    Level 11  
    znalazlem upalonego scalaka 14 nóżek w 2 rzedach wymiary ok 5/10mm symbol no wlasnie widac kawalke "LS - -" w miejscu kresek widac tylko doly liter/cyfr cos jakby o i 1 albo 8 i 7 ma ktos jakis pomysl co to moglo byc?

Dodano po 3 [godziny] 55 [minuty]:

sprawdzilem w innym clarionie ( arx6170r ) ktorego mam na czesci i nie ma tam niczego takiego ale po przeszukaniu googli znalazłem datesheet LS07 i to chyba bedzie to :)
  • Helpful post
    pkhenr
    Level 32  
    skąd wiesz że upalony jeśli piszesz że jak go mechanicznie pukniesz to gra .Dobrze Ci podpowiada przelutuj ale w/g mnie wystarczy tylko końcówkę -to jest ten scalak przyczepiony do radiatora.
    mini731
    Level 11  
    płyta przelutowana calutka z obu stron i co prawda pukanie ustalo ale po sprawdzeniu radia w aucie nie wyszukuje stacji. prawdopodobnie bedzie przyczyną ten scalak. a co do końcówki to wiem co to jest :)