Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Program do zmiany pozycji kursora

bruit 30 Aug 2007 19:02 3350 6
    bruit
    Level 11  
    Witam. Poszukuję programu, który będzie umożliwiał zaprogramowanie przyciskom klawiatury (myszki) zmianę pozycji kursora. Mam na myśli sytuację, że kursor stoi sobie w danym miejscu, ja wciskam klawisz Enter a kursor przesuwa się np. 200 pikseli w prawo i 150 pikseli w górę.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Moderated By jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Software

Wszechobecniak
    Level 18  
    Trojany tak potrafią. Program taki chyba nie istnieje,(panel sterowania) w opcjach ułatwiania dostępu możesz sterować myszką. Mozna wiedzieć do czego taki pogram potrzebny?
    bruit
    Level 11  
    A coś poza trojanami :) ?

Wykorzystanie czysto ułatwiające pracę, nie mam zamiaru robić nikomu kawałów.

Albo może wykorzystać takiego trojana? Po prostu uruchomić go pod kontrolą :) Znasz jakiegoś?

Jakieś propozycje?
  • Helpful post
    Wszechobecniak
    Level 18  
    Znam trojana :D
    Znam również programik, który ułatwia pracę i myślę, że mógłby ci się przydać. Działa on na zasadzie, że gdy wyskoczy jakieś okno np. logowania - po odpowiednim skonfigurowaniu programu - wpisuje on nazwę i login a następnie potwierdza. To był przykład, ale program może mieć jakieś większe zastosowanie. Nazywa się on VistaRunner - nie ma on nic wspólnego z Vistą i powstał od niej wcześniej.
    bruit
    Level 11  
    Zabieram się za testowanie. Właśnie czytałem coś o tworzeniu makr, coś w stylu C++ lub TurboPascal i wykorzystanie if xxxx then xxx ;)

If wcisnę dajmy na to enter then kursor przesuwa się o 10 px w lewo i 100px w górę. Coś na tej zasadzie.

Póki co Pomógł za całokształt i chęć pomocy.
  • Helpful post
    orson-pl
    Level 16  
    Taki program pisze się 15 minut, jak powiesz czego dokładnie oczekujesz - zrobię.

EDIT: Załączam program, może komuś się przyda (ma podstawowe opcje konfiguracji). Jeśli potrzeba czegoś więcej - można się ze mną skontaktować, albo samemu zmodyfikować (źródło w Delphi 7).
    Rooler
    Level 10  
    Progsu na ta podobe szukalem chyba ze 2 miesiace:D:D sam chcialem zrobic ale mi nie ywchodzio... zabieram sie za czytanie kodu...:D