Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SONY KV29FX66K - M-BOARD

Andy121 03 Wrz 2007 14:59 2689 14
  • #1 03 Wrz 2007 14:59
    Andy121
    Poziom 9  

    Po wymianie płytki M-board "z M na M2 obraz skacze i zanika. Ponoc trzeba zaprogramowac. Czy ktoś wie jak to zrobić ?

    0 14
  • #2 03 Wrz 2007 18:44
    hary37
    Poziom 10  

    Mam dokładnie ten sam problem!
    Płytka zakupiona w cyborgu.Jak wejść w tryb serwisowy tego SONY??

    0
  • #3 03 Wrz 2007 19:08
    LUCZAK
    Poziom 18  

    Miałem ten sam problem ,zamieniłem pamięć EEPROM ze starego modułu na nowy i poszło.

    0
  • #4 04 Wrz 2007 08:31
    Andy121
    Poziom 9  

    U mnie niestety nie da się wymienic EPROM-u. Na "starej płytce jest wlutowany bezpośrednio do druku. Może ktoś wie które opcje w trybie serwisowym przestawić?

    0
  • #5 04 Wrz 2007 13:27
    skorbi
    Poziom 27  

    Witam.Proszę ustawić w trybie serwisowym prawidłową ilość gniazd EURO ( tyle ,ile jest rzeczywiście na płycie).W tryb serwisowy wchodzi się pilotem po uprzednim jego zaprogramowaniu.Chassis AE6B. Opis trybu na ELEKTRODZIE.Pozdrawiam.SKORBI.

    0
  • #6 04 Wrz 2007 13:39
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 04 Wrz 2007 20:38
    Andy121
    Poziom 9  

    Ustawiłem w trybie serwisowym scart3 + PIP. Rzeczywiście PIP zaczął pracować ale obraz dalej zrywa, czasem zanika (tak jakby nie mógł wejśc w tryb 100Hz) i pojawiają się przypadkowe poziome paski na czarnym ekranie - troche to pomogło ale dalej problem pozostaje... Pomocy!!!

    0
  • #8 04 Wrz 2007 20:57
    hary37
    Poziom 10  

    Andy mam dokładnie to samo .Jak weszłeś w ten tryb serwisowy.Zobaczymy jak moja SONKA się zachowa.??

    0
  • #10 05 Wrz 2007 16:24
    Andy121
    Poziom 9  

    Oj, chyba "pójdę z torbami" - coś mi sie wydaje ze czeka mnie wizyta w "autoryzowanym" ...

    0
  • #11 05 Wrz 2007 16:54
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 05 Wrz 2007 17:20
    Andy121
    Poziom 9  

    Probklem w tym ze nie moge przełozyc EEPROM-u Na starej jest lutowany a nowa (na gwarancji) ma podstawke. Chodzi mi o to co i jak w trybie serwisowym przestawić żeby wreszcie zadziałało prawidłowo.

    0
  • #13 05 Wrz 2007 18:01
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #14 06 Wrz 2007 00:10
    Andy121
    Poziom 9  

    Sądziłem,że dasię to zrobic bez lutownicy, z poziomu trybu serwisowego, jak nie to rzeczywiście - nie posiadam programatora EEPROM. Szukałem porady...

    0
  • #15 06 Wrz 2007 17:00
    hary37
    Poziom 10  

    Andy jak załączyć PIP i ilość scart. Na płycie mam 3.Z trybem sobie poradziłem.

    0