Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Karta sound blaster live!5.1 (sb0060) brak sterowników

Effect_X 03 Wrz 2007 21:27 7809 7
  • #1 03 Wrz 2007 21:27
    Effect_X
    Poziom 14  

    Witam. Temat uciąźliwy, szukałem na google ale nie mogę sobie poradzić .:::
    Mam kartę (SB0060). Kupiona od znajomego(nie na allegro). Nie mam do niej oryginalnej płyty. Sterowniki na stronie producenta nie da się zainstalować , piszę że nie może znależć karty Karta sound blaster live!5.1 (sb0060) brak sterowników.
    Udało mi się znaleźć sterowniki SBLiveXPDrvUpdate (chyba starsza wersja i działało ale nie działał mi głośnik centralny (głośniki creative t6100))Znalazłem na forum że można uruchomić głośnik centralny wyłączając opcję css w creative player. ale te sterowniki nie miały tego programu.Próbowałem ściągnąć ale nie da się zainstalować. Więc zainstalowałem sterowniki kx ::kxdrv3536-full. NO i jest to samo głośnik centralny nie działa. Jak uruchomić ten głośnik centralny w tych sterach.?? chyba że ktoś poda link do dobrych sterowników z tym creative playerem.
    Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

    Dodano po 5 [godziny] 40 [minuty]:

    jestem już na poziomie takim , że działa głośnik centralny w testach. I znalazłem sterowniki Yuo Pack live 3.33.I na nich jest player center i chodzi głośnik centralny jednak głos jest cichy na nich. Biorę na full i normalna muzyka nic specjalnego. na kx też działa głośnik centralny bez żadnego kombinowania ale znowu bas słabo daje. o wiele gorzej niż na tych sterach creativa. Wiecie jak ustawić , albo jeszcze jakies stery żeby to działało wreszczie dobrze??

  • #2 06 Wrz 2007 13:52
    Snakenet
    Poziom 11  

    Mam oryginalne sterowniki do 5.1 zrobiłem obraz ISO ale zajmuje 640 mb musimy się jakoś zgadać jak to przesłać jeśli jesteś zainteresowany.

    Na niej znajduje się Creative PlayCenter

  • #3 20 Wrz 2007 22:14
    Effect_X
    Poziom 14  

    a działa Ci głosnik centralny w filmach nie włączając opcji w playCenter cmss?

  • #4 20 Wrz 2007 22:43
    dex
    Poziom 27  

    kiedyś kumplowi padła karta, wysypał się eeprom w którym jest zapisane ID (rodzaj karty, full lite) i po tym łąduje się odpowiedni sterownik do danej wersji karty podczas instalacji. Paczka instalatora zawiera w sobie stery do całej serii kart z danej grupy np dla serii Live (5.1, player,Value itd.etc). Jeśli eprom sie wykasował te dane znikają i oryginalne stery się nie zainstalują. Jeśli w systemie jest niewidoczna może to jest to. Załadowanie nowego eproma odpowiednim wsadem usunął problem. Szukaj na ruskich stronach.

    Windows XP/2003 powinien sam zainstalować taką karte na swoich wbudowanych sterach automatycznie, jesli jest sprawna! (oczywiście nie ma takiej funcjonalności jak oryginalne oprogramowanie)

  • #5 23 Wrz 2007 23:43
    HakkeM
    Poziom 2  

    Takie pytanie z grupy banalnych:
    Jaki system posiada kolega Effect_X?
    Jeżeli jest to Vista to występuje właśnie taki problem z brakiem natywnych sterowników i trzeba sie ratować zastępczymi takimi jak np: kx
    Tego typu problem mam przy użyciu dokładnie takiego samego modelu karty na mojej Viscie.
    W przypadku XP od razu mówię, że z czymś takim sienie spotkałem.

  • #6 13 Paź 2007 12:10
    Effect_X
    Poziom 14  

    mam windows xp.
    Sciągałem rózne wersje sterowników creativa. Udało mi się znaleść taki który chodził na xp , ale nie miał playcentera. Ale playcenter znalazłem osobno w sieci , doinstalowałem go i jakoś gra. ALe i tak głosnik centralny gra tylko w grach przy eax. Mam pytanie dlaczego na sterownikach kx (działają wszsytkie głosniki włącznie z centralnym) jest taki słaby bass? Jak go ustawić ?

  • #7 16 Gru 2009 22:23
    LegiaWarszawa
    Poziom 8  

    Wiem, że odgrzebuje:)

    Udało się rozwiązać problem tych głośniczków?
    Ewentualnie czy ktoś na kv driverach miał działąjący centralny głośnik ale w teście nie działał?

    Z czym to sie wiąże?:)

  • #8 24 Gru 2009 12:54
    Effect_X
    Poziom 14  

    nie ,
    ja używam oryginalnych sterowników sound blastera, i bez tego głosnika centralnego, po prostu jak mam gre w dzwiku ac 5.1 no to on gra tak samo w filmach

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo