Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    romsed
    Level 15  
    Zakupiłem gps Navibe 735 GPS Bluetooth i niestety nie mogę odpalić go z AutoMapa TPC v4.0.1.339 nie widzi go. Dokładnie chodzi o to, że widzi tylko porty do 9 a komp wykrywa mi go tylko na com 10 niestety wcześniejsze niby są zajęte (nie mam możliwości przestawienia go w win XP). Używałem programu Virtual Serial Ports Driver XP i tam niby łączył ten com 10 z com 7 ale nie pomaga nadal nie widzi go mapa. Gps działa dobrze bo program Microsoft AutoRoute 2007 działa dobrze ale niestety Polska jest tam nie do przyjęcia zero dróg :). Laptop to Dell inspiron E1405. Pomóżcie, co można z tym zrobić?
    tzok
    Moderator of Cars
    Numer wirtualnego portu możesz określić w programie-menedżerze modułu BT, lub w menedżerze urządzeń, we właściwościach określonego wirtualnego portu - można mu przypisać inny numer (BleSoleil przypisuje 10-20).
    marek216

Level 43  
    Proponuję kontakt z producentem AM - w takich wypadkach wsparcie techniczne działa rewelacyjnie. Oczywiście wymagany jest numer licencji
    romsed
    Level 15  
    odinstalowałem program dla bluetootha(odinstalowałem program i sterowniki od bluetootha te dostarczone przez della) i teraz połączyłem się tym windowsowskim, znalazł mi gps na porcie 4 i 5. I chodzi. Dzięki za zainteresowanie