Zapraszam do obejrzenia mojego nowego filmiku z remontu sprężarki HS 1151X https://youtu.be/eR7LhrQTAyM
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereJan_Werbinski wrote:Czy powinienem zrobić wizualną inspekcję wnętrza zbiornika?
Jan_Werbinski wrote:Jak zabezpieczyć zbiornik przed korozją jeśli planuję go nie używać aż do wiosny i przechowywać na mrozie? Wlać do środka olej i tak zostawić na jakiś czas? A może może odrdzewiacz, potem odtłuścić np. benzyną i pomalować wnętrze farbą obracając zbiornik względem własnej osi?
Jan_Werbinski wrote:Zastanawiam się czy nie został on przegrzany?
Jan_Werbinski wrote:Pasek jest lekko pęknięty - o jakiej minimalnej ilości motogodzin to świadczy?
Jan_Werbinski wrote:Jakie czynności powinienem wykonać?
Jan_Werbinski wrote:Cortanin zabezpieczy zbiornik antykorozyjnie? Nie trzeba po nim malować? Brzmi zbyt pięknie by było prawdziwe.
Jan_Werbinski wrote:W jednej z instrukcji sprężarek czytałem że przed dłuższym przechowywaniem nalać oleju do wlotu powietrza (po demontażu filtra) i pokręcić kołem. Warto?
roberto7727 wrote:Po pierwsze nitro nie jest najlepszym sposobem usuwania oleju czy syfu po oleju .
Jan_Werbinski wrote:Co do mycia benzyną i rozpuszczalnikami. Czy w ten sposób nie zapaskudzę sobie powietrza?
Jan_Werbinski wrote:Pozostaje jeszcze ryzyko wybuchu spowodowane np. iskrą od narzędzi.
Jan_Werbinski wrote:W obecnej konfiguracji mam przekroje 1/2" i wąż 12,5 mm, będą trzy-cztery szybkozłączki, a mogę zmodyfikować do dwóch kosztem 100-200 zł, ale czy to ma sens?