Kiedyś widziałem oryginalny kompresor do piaskowania napędzany leilandem. Wychodzi na to że do sprężania powietrza potrzebna jest moc, a większość opisów i filmików na YT to lipa.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresp54 wrote:napędzany leilandem
Strumien swiadomosci swia wrote:2 cylindry pracują 2 pompują
faradek wrote:dwa silniki 1,2,
Dioduss Electric wrote:Jak z silnika 1,2 przy takich obrotach wyciągniesz 15kW
faradek wrote:przekładnię
Bieda z nędzą wrote:zawory upustowe
Bieda z nędzą wrote:Nigdy w zyciu , raz mi sie zacioł wylacxnik cisnieniowy i hs 11 dobila do 14 bar dobrze ze mam na scianie duzy zegar.Czy można liczyć na działanie tylko wyłącznika ciśnieniowego, czy dla świętego spokoju i poczucia bezpieczeństwa warto zamontować zawory upustowe?
bearq wrote:A ja zacząłem składać HS i ktoś chyba dobrym przecinakiem wybijał łożysko bo zrobił dość sporą rysę wzdłuż wału akurat tam gdzie chodzi uszczelniacz... Na szczęście udało sie to delikatnie stoczyć więc skróci się sprężynkę i myślę że będzie chodzić.![]()
A po złożeniu połówek i zalaniu oleju po 2 dniach jest zapocenie na łączeniu karterów u dołu...
balcerowicz79 wrote:Mam nadzieję że u mnie takich niespodzianek nie będzie. Na razie rozłożyłem silnik elektryczny do wymiany łożysk. I czyszczenia wyłącznika odśrodkowego.
balcerowicz79 wrote:Jakie łożyska stosujecie? Bo FŁT to niestety już tylko marka, a w środku marny chinol że wszchodu co obok Kraśnik nawet nie leżał.
bearq wrote:Bieda z nędzą wrote:Piszesz o FŁT Kraśnik czy FŁT Iskra Kielce?
Flt krasnik to był KFLT Krasnik A aktualnie PBF. Iskra to teraz NSK(PPL). FŁT to FŁT, pudełka prawie takie same jak stare FŁT z gwiazdkami
vcc wrote:Ten zawór ogólnie jakiś dziwny albo tak złożony. Pod tym odlewem nie ma uszczelki gumowej?
balcerowicz79 wrote:I panowie jaki powinien być luz tłoka w cylindrze bez pierścieni bo u mnie jest 0,5mm.
bearq wrote:balcerowicz79 wrote:I panowie jaki powinien być luz tłoka w cylindrze bez pierścieni bo u mnie jest 0,5mm.
A jak to zmierzyłeś? Tłoki w sprężarkach nie są proste i nalezy je mierzyć w płaszczyźnie prostopadłej do osi sworznia w odległości 2 mm od spodu tłoka. Następnie zmierzyć średnicówką cylinder i obliczyć ile ma luzu. Co do luzu to różnie podają, kwestia chłodzenia, warunków pracy i tak dalej ale bezpieczną wartością dla smarowania rozbryzgowego i przerywanej pracy to około 0.06-0.08mm. Robiłem kiedyś na 0.04mm i też nie było problemu ale na pewno bym tego nie puszczał na pracy ciągłej bez jakiegokolwiek chłodzenia.