Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic 1.4 , 95r. czy da się "wymigać"?

Wojtek_b21 14 Sep 2007 15:25 15079 7
    Wojtek_b21
    Level 16  
    Civic 1.4 model (95-2000r.) 3 drzwi, po zmostkowaniu kostki 2-pinowej powinna zacząć migać kontrolka na desce rozdzielczej od awari silnika niestety zapala się tylko kontrolka SRS. Obok złącza 2-pinowego jest złącze 3-pinowe ( okolice schowka). Czy ten model hondy da się wymigać tak jak modele starsze czy w tym typie jest to nie możliwe.
    Pozdrawiam i czekam na pomoc.
    viper555
    Level 39  
    Wszystkie modele wyprodukowane po 1992r. posiadające dwa styki w złączu diagnostycznym powinny się dać zdiagnozować kodami błyskowymi. Chyba że źle przeprowadzasz procedurę. Ma być - włączyć zapłon i zmostkować styki.P
    Wojtek_b21
    Level 16  
    Robiłem tak: zwora- stacyjka i tak : stacyjka -zwora , w jednym i drugim przypadku objaw ten sam - zapalenie na stałe kontrolki SRS ( po wyjęciu zwory kontrolka gaśnie).
    viper555
    Level 39  
    Mam nadzieję że nic nie podłączałeś w kostce 3-stykowej bo w niej nie wolno nic zwierać.P
    Wojtek_b21
    Level 16  
    Kostka 3-pinowa nieruszana.
    bartek_j
    Level 35  
    A czy kontrolka od silnika zapala się wogóle, np po przekręceniu kluczyka ? Bo może jakiś spec "naprawił" wcześniej auto poprzez odłączenie kontrolki... Albo żaróweczka się przepaliła.
    Wojtek_b21
    Level 16  
    Kontrolka silnika zapala się po przekręceniu stacyjki , po kilku sekundach gaśnie i zapala się znowu po uruchomieniu silnika.
    Microsoft1984
    Conditionally unlocked
    u mnie ten sam objaw wersja D14 A2 95 miga zamiast check engine kontrolka SRS o co tu chodzi ci jest nie tak