logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamek szyfrowy j205. Załącza przekaźnik i nic więcej.

dj222 15 Wrz 2007 11:20 1670 3
REKLAMA
  • #1 4285273
    dj222
    Poziom 11  
    Zlozylem sobie zamek kodowy j205 , w ktorm po poprawnym wpisaniu kodu zalacza sie przekaznik , ktory steruje ryglem drzwiowym i tak mam problem wszystko jest ok przekaznik sie zalacza ale dalej nic sie nie dzieje , jakby w ogole pradu nie przesylalo dalej, co robic ? Jakies propozycje ? Dodam ze mam do tego rygiel od klapy samochodu, na 12V i pod zasilaczem ladnie dziala, uklad takze na 12V...
  • REKLAMA
  • #2 4285383
    marrog
    Poziom 22  
    Ocena: 71
    Witam

No skoro słyszysz ze po wpisaniu kodu ( poprawnego) słychać ze PK załącza to zobacz czy podaje jakieś napięcie na rygiel, jeśli nie to wina leży w tym miejscu,jesli podaje to może coś z ryglem, może za małe napięcie, za slaby prąd, czym to zasilasz? Zasilacz może ma za małą wydajność prądową i nie załączy Ci rygla.

Jaki prąd pobiera rygiel od klapy, pomierz i wtedy będziesz wiedział coś więcej.

-=pozdrawiam=-
  • REKLAMA
  • #3 4286058
    dj222
    Poziom 11  
    Dupa nawet zwyklej diody nie zapala a teraz to juz calkiem przewalone bo mi uklad padl, nie wiem czego ;/ 70zeta w bloto... :(
  • #4 4663565
    realier
    Poziom 1  
    Mógłbyś przesłać mi schemat zeskanowany tego zamka szyfrowego na maila? realier(_at_)o2.pl był bym wdzięczny musze w szkole projekt z tego zrobic...
REKLAMA