Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LAGUNA RENAULT 99`1.8 problem z immobilizerem

kristopherek 18 Wrz 2007 14:19 2870 3
  • #1 18 Wrz 2007 14:19
    kristopherek
    Poziom 9  

    Witam forumowiczow.

    Potrzebuje pomocy na temat immobilizera. posiadam Renault Lagune 1.8, 99r. Usterka polega na tym ze kiedy probuje odpalic dioda od immo mruga 2 razy szybciej niz zwykle i auto nie zapala. Oczywiscie auto bylo w serwisie,panowie powiedzieli ze styki ktore sa w skrzynce obok akumulatora byly zasniedziale i to bylo przyczyna. po pewnym czasie immobilizer znow zacza wariowac i auto nie odpala. wiec wedlug tego co panowie w serwisie powiedzieli poczyscilem wszystkie styki i skonczylo sie na tym ze samochod stoi w garazu. udalo mi sie go zapalic raz na 20 prob.

    Kluczyki mialy wymieniane baterie, a transponder jest bezstykowy (czarna kostka) nie polaczona z plytka pilota od centralnego zamka w kluczyku

    podsumowujac moje pytanie brzmi:

    1. czy moge wylaczyc immobilizer poprzez wklepanie kodu, jesli tak jak to zrobic jesli immo NIE jest na IR
    2. czy jest mozliwosc naprawy tego w jakis niedrogi sposob

    prosze o pomoc, pozdrawiam, dziekuje

    0 3
  • #2 18 Wrz 2007 14:54
    karolrak
    Poziom 17  

    Zajrzyj do odbiornika sygnału z transpondera, jest na stacyjce. Sprawdź zasilanie. Może piny nie stykają w kostce połączeniowej, a nawet jeżeli masz od kogo to podmień odbiornik, on jest niekodowany.

    0
  • #3 18 Wrz 2007 16:36
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 18 Wrz 2007 23:41
    kristopherek
    Poziom 9  

    Dziekuje za odpowiedz, dzis sprawdzalem, cewka wydaje sie ok, nie jest przerwana. podotykalem lutownica wszystkie luty na plytce tego odbiornika i to samo. wydaje sie ze czesciej zapala ale i tak potrzeba kilkunastu prob. widze ze chyba nie obejdzie sie bez nowego odbiornika ewentualnie obejscia immo

    pozdrawiam krzysiek

    0