Witam. Jestem laicikiem zarówno w posiadaniu Peugeota 206 1,9 D XRD Presense jak i w zabawach w elektryka
Kupiłem autko gdzie ktoś już "przerobił" na ISO kable. Ja podłaczyłem swoje radio i nie pamięta mi stacji ani żadnych ustawień. Doczytałem się już na forum że trzeba zamieć czerwony z żółtym kabelkiem, ale takowych nie mam. Już to opisuję jak zasilanie ktoś przerobił na ISO w moim aucie:
- gruby żółty z zielonymi paskami kabelek przechodzi w -> gruby cały brązowy i wchodzi do kostki pod 8
- gruby biały -> gruby czerwony z niebieskimi paskami pod 7
- cienki szary -> cienki szary z niebieskimi paskami pod 6
- GRUBY niebieski -> CIENKI czerwony pod 4
A do mojego radia powinno być tak podłączone:
- pod 4 Pamięć +12V
- pod 5 Automatyczna antena wyjście
- pod 7 +12V (Do Zapłonu)
- pod 8 masa
Gdybym wiedział który kabelek (kolorkami wymienione u góry) jest od którego to bym to poprzestawiał, ale za bardzo nie wiem, więc pytam:) Jak widać mam podłączone troche inaczej bo np. pod 5 od radia nic nie mam, mam za to pod 6 jakiś kabelek, który radio i tak nie widzi bo nie ma tam blaszki. Chciałbym podłączyć to tak, aby pamiętało mi stacje i inne ustawienia w radiu. Prosze o pomoc!!! Z góry dziękuje! Pozdrawiam!

- gruby żółty z zielonymi paskami kabelek przechodzi w -> gruby cały brązowy i wchodzi do kostki pod 8
- gruby biały -> gruby czerwony z niebieskimi paskami pod 7
- cienki szary -> cienki szary z niebieskimi paskami pod 6
- GRUBY niebieski -> CIENKI czerwony pod 4
A do mojego radia powinno być tak podłączone:
- pod 4 Pamięć +12V
- pod 5 Automatyczna antena wyjście
- pod 7 +12V (Do Zapłonu)
- pod 8 masa
Gdybym wiedział który kabelek (kolorkami wymienione u góry) jest od którego to bym to poprzestawiał, ale za bardzo nie wiem, więc pytam:) Jak widać mam podłączone troche inaczej bo np. pod 5 od radia nic nie mam, mam za to pod 6 jakiś kabelek, który radio i tak nie widzi bo nie ma tam blaszki. Chciałbym podłączyć to tak, aby pamiętało mi stacje i inne ustawienia w radiu. Prosze o pomoc!!! Z góry dziękuje! Pozdrawiam!