Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwny druk(a nawet bardzo)

Raymanol 22 Sep 2007 11:39 1350 10
    Raymanol
    Level 11  
    Witam wszystkich serdecznie:D Chciałem się dowiedzieć co dolega mojej drukarce HP DJ 845c. Kiedyś drukowała dobrze a teraz drukuje co drugą a czasem co trzecią linijkę (prawidłowo drukuje tylko bardzo mały tekst) obrazków też nie drukuje dobrze wszystko wygląda jak zebra. Zaznaczam że tusz jest a dysze nie są zapchane. Nie wiem co robić proszę o szybką odpowiedz
    pjprezes
    Level 19  
    Raymanol wrote:
    Zaznaczam że tusz jest a dysze nie są zapchane.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Jeżeli masz jak to określiłeś zebrę to nie plują Ci wszystkie dysze, a to oznacza ze są zapchane. Sprawdź tusz na innej drukarce ewentualnie inny tusz wsadź do Twojej.
    laserjack

Level 31  
    A jak drukuje stronę testową z folderu druakrek?
    Raymanol
    Level 11  
    pjprezes wrote:
    Raymanol wrote:
    Zaznaczam że tusz jest a dysze nie są zapchane.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Jeżeli masz jak to określiłeś zebrę to nie plują Ci wszystkie dysze, a to oznacza ze są zapchane. Sprawdź tusz na innej drukarce ewentualnie inny tusz wsadź do Twojej.

Nie mam za bardzo na czym sprawdzić. Twierdze na tej podstawie że jak kiedyś miałem zapchane to wogóle nie drukowała i musiałem trzymać kardridż nad parą po chwili pomogło i drukowała dobrze a teraz nie wiem co jej odbiło.

laserjack nie wiem bo nie próbowałem ale na pewno będzie podobnie

Dziwny druk(a nawet bardzo)
    Dziwny druk(a nawet bardzo) tak wygląda tekst wydrukowany moją drukarką sorry za bardzo słabą jakość ale zdjęcia były robione komórką ale chyba widać jak drukuje
    pjprezes
    Level 19  
    Jeżeli głowica jest całkowicie zaschnięta to nie drukuje nic, ale jeżeli jest częściowo zaschnięta to robi pasy. Spróbuj udrożnić głowicę, albo idź do firmy gdzie nabijają kartridże i poproś, żeby Ci wsadzili na chwilę jakiś zregenerowany.
    Raymanol
    Level 11  
    podasz jakieś konkretne sposoby udrarzniania tej głowicy?? dysponuje tylko domowym sprzętem. Ja znam tylko sposób z parą i moczeniem w gorącej wodzie może postąpić jakoś inaczej??
    Overold
    Level 20  
    Witam
    A może warto zacząć od prostszej sprawy czyli od sterowników ja miałem podobny problem w drukarce olivetti i pomogło wgranie nowych AKTUALNYCH sterowników. Spróbuj to niewiele kosztuje trochę szukania po stonkach najlepiej producenta. Życzę powodzenia.
    pjprezes
    Level 19  
    Co do udrażniania kartridża to wsadź głowicę do ciepłej wody i po chwili podetrzyj ją patyczkiem kosmetycznym wykonując ruchy posuwisto zwrotne i osiowe tego patyczka. Na patyczku będzie pozostawał tusz. Powtarzaj tą czynność do skutku.
    laserjack

Level 31  
    Z tą wodą i parą to bym uważał, może uszkodzic elaktronikę kardridza.
    pjprezes
    Level 19  
    Uszkodzisz tylko wtedy kiedy źle wysuszysz kartridż i włożysz go do drukarki. Ja zawsze suszę pojemnik strumieniem zimnego powietrza z wentylatora komputerowego, ale w warunkach domowych to i suszarka do włosów zda egzamin.
    Raymanol
    Level 11  
    jednak mieliście racje to była wina zaschniętych dysz teraz już jest wszystko w porządku